INZERCE

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g mletého hovězího a vepřového mäsa Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • hrst strouhanky Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 300 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 200 ml smetany na vaření Přidáno do
  • olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začneme tím, že do mletého masa přidáme vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 15 minut.

2. Krok

Z připravené směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce a opečeme na oleji na pánvi do zlatohněda.

3. Krok

Mezitím v hrnci zahřejeme hovězí vývar, k němuž přidáme smetanu a mnouku. Dobře promícháme a vložíme do něj opečené klopsy. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

4. Krok

Hotové klopsy podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší či s rajčatovou omáčkou.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Snídaně

511 recepty

Pečení

1877 recepty

Dorty

291 recepty

Smoothies

27 recepty

Mascarpone

101 recepty

Oběd

2356 recepty

Dezert

1636 recepty