INZERCE

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g mletého hovězího a vepřového mäsa Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • hrst strouhanky Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 300 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 200 ml smetany na vaření Přidáno do
  • olej Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začneme tím, že do mletého masa přidáme vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 15 minut.

2. Krok

Z připravené směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce a opečeme na oleji na pánvi do zlatohněda.

3. Krok

Mezitím v hrnci zahřejeme hovězí vývar, k němuž přidáme smetanu a mnouku. Dobře promícháme a vložíme do něj opečené klopsy. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

4. Krok

Hotové klopsy podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší či s rajčatovou omáčkou.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1418 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začneme tím, že do mletého masa přidáme vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 15 minut.

2. Krok

Z připravené směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce a opečeme na oleji na pánvi do zlatohněda.

3. Krok

Mezitím v hrnci zahřejeme hovězí vývar, k němuž přidáme smetanu a mnouku. Dobře promícháme a vložíme do něj opečené klopsy. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

4. Krok

Hotové klopsy podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší či s rajčatovou omáčkou.

Ingredience
500 g
mletého hovězího a vepřového mäsa
1
vejce
4 stroužky
česneku
1
cibule
hrst strouhanky
sůl, pepř
300 ml
hovězího vývaru
2 Lžíce
hladké mouky
200 ml
smetany na vaření
olej