:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/JiXeTO438nA9zVhM77be/471ec954dd350a3735f14e7394643d.png)
Klopsy z mletého masa
Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího a vepřového mäsa
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- hrst strouhanky
- sůl, pepř
- 300 ml hovězího vývaru
- 2 Lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
- olej
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Začneme tím, že do mletého masa přidáme vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 15 minut.
Z připravené směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce a opečeme na oleji na pánvi do zlatohněda.
Mezitím v hrnci zahřejeme hovězí vývar, k němuž přidáme smetanu a mnouku. Dobře promícháme a vložíme do něj opečené klopsy. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Hotové klopsy podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší či s rajčatovou omáčkou.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Klopsy z mletého masa
Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.
Začneme tím, že do mletého masa přidáme vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 15 minut.
Z připravené směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce a opečeme na oleji na pánvi do zlatohněda.
Mezitím v hrnci zahřejeme hovězí vývar, k němuž přidáme smetanu a mnouku. Dobře promícháme a vložíme do něj opečené klopsy. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Hotové klopsy podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší či s rajčatovou omáčkou.
Jak jste tento recept připravili?