INZERCE

Zdroj: PingPongCat from Getty Images

Indická čočka Dhal

Indická čočka Dhal, která je bezlepková, bohatá na bílkoviny a výborná pro vegany.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 hrnek červené čočky Přidáno do
  • 3 hrnky vody Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 1 lžička Kurkumy Přidáno do
  • 1 lžička garam masala Přidáno do
  • špetka čili papričky Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve si připravte červenou čočku - já ji vždy důkladně propláchnu, abych odstranil případné nečistoty. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a do ní vložte čočku. Varíme 15-20 minut, nebo dokud není čočka měkká.

2. Krok

Mezitím si na olivovém oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Česnek jemně nasekejte a přidejte k cibuli. Orestujte, dokud nebude cibule zlatohnědá.

3. Krok

Nyní přidejte rajčatový protlak, kurkumu, garam masala a špetku čili papričky. Tuto směs pokrmu nechte chvilinku zapékávat, abyste rozvinuli chutě všech koření.

4. Krok

Jakmile je čočka měkká, přilijte k ní kořeněnou cibuli s rajčatovým protlakem. Všechno promíchejte, dochuťte solí a pepřem a nechte ještě asi 5 minut probublávat.

5. Krok

Před podáváním posypejte čerstvou naťí korandru a přidejte lžíci jogurtu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1177 recepty

Cizrna

17 recepty

Snídaně

511 recepty

Pečení

1878 recepty

Dorty

291 recepty

Smoothies

27 recepty

Mascarpone

101 recepty

Oběd

2358 recepty

Dezert

1636 recepty