:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/jXPn6k6nCWak7UzSTIoA/3e6b5cef76e152558030fa1268584a.jpeg)
Dýňový prívarek s duseným hovězím
Dýňový prívarek je takový pořádný klasický nedělní oběd, který si můžete dopřát po celý rok. Když k němu přidáte knedlíky zalité omáčkou z masa, je to oběd s vzpomínkami na dětství.
Ingredience
- 300 g hovězí maso
- 2 ks cibule
- sůl a pepř
- mletá rasca
- mletá červená paprika
- 1 ks dýně
- 500 ml mléko
- 2 ks bobkový list
- rostlinný olej
- čerstvý kopr
- 200 ml smetana na vaření
- mouka hladká speciální
- ocet
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve jsem nakrájela hovězí na kousky. Na oleji jsem osmažila dvě cibule do skleněné a přidala maso. Nechala jsem ho dobře stáhnout, přidala sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a mletou červenou papriku a vše jsem zalila asi 3 dcl vody. Nechala jsem pokryté dusit. Občas jsem dolila vodu, máme rádi hodně šťávy. Ta krásně zhoustne, takže není třeba ji nijak zahušťovat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/jXPn6k6nCWak7UzSTIoA/1fea9b780fdf8cf248adfa09a187db.jpeg)
Zatímco maso se dusilo do měkka, vyčistila jsem si velkou dýni a na hrubém struhadle jsem ji nastrouhala. Na trochu oleje jsem ji podusila, osolila, zalila mlékem a přidala 2 bobkové listy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/jXPn6k6nCWak7UzSTIoA/ad99856922304bdd371edef63cb742.jpeg)
Když takto asi 15 minut vařila, přidala jsem hrst nasekaného kopru, cukr podle chuti a závěj z vařící smetany. Po špatných zkušenostech se sražením přidávám ocet nebo citronovou šťávu až po odstavení z ohně. Podáváme s knedlíkem, případně vařenými brambory. Dobrou chuť 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/jXPn6k6nCWak7UzSTIoA/2175a3e16767b0977405078b2fd132.jpeg)