INZERCE

Zdroj: HK Fotografie for Adobe Stock

Domácí Stippgrütze - Vestfálský pokrm

Příprava Stippgrütze sice zabere nějaký čas, ale rozhodně se vyplatí - tento rustikální, pikantní pokrm je naprostou špičkou tradiční vestfálské kuchyně. Každá rodina má svůj vlastní recept, a toto je ten můj, který jsem nyní doma připravila již mnohokrát.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 750 g Vepřový bůček Přidáno do
  • 500 g Vepřová kost Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 1 svazek Zelená polévka Přidáno do
  • 500 g Pohankové kroupy Přidáno do
  • 2 Tablespoon sůl Přidáno do
  • 2 KL pepř Přidáno do
  • 1 KL Majoránka Přidáno do
  • 2 Klobásy Mettwurst Přidáno do
  • 2 Černý pudink Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Při přípravě receptu na vestfálské bůčky nejprve prohlédněte bůček a odstraňte kůži, pokud ji ještě máte - maso je pak křehčí. Poté bůček nakrájejte na kousky.

2. Krok

Vepřové kosti, cibuli a zeleninu vložte do velkého hrnce a zalijte přibližně 3 litry vody. Vařte asi hodinu na mírném ohni.

3. Krok

Pohankové kroupy propláchněte studenou vodou a přidejte je do hrnce s polévkou. Vařte dalších 45 minut.

4. Krok

Mezitím rozkrojte párky a přidejte jejich obsah do polévky. Dávejte pozor, abyste klobásky nepřipálili.

5. Krok

Přidejte maso z vepřového bůčku a ochuťte je solí, pepřem a majoránkou. Vestfálské bůčky vařte dalších 45 minut.

6. Krok

Před podáváním se ujistěte, že má polévka správnou konzistenci. Pokud je krupice příliš hustá, můžete jednoduše přidat trochu vody. Měla by být hustá, ale ne příliš řídká. Jako přílohu ke Stippgrütze můžete podávat čerstvý chléb nebo brambory a kysané zelí.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty