INZERCE

Zdroj: bhofack2 from Getty Images

Domáci chleba s cibuli

Tento recept na domácí chleba s cibulí se mi osvědčil během let přípravy různých typů domácího pečiva. Sama jsem experimentovala se složením až jsem dospěla k této finální verzi, která vždy vykouzlí úžasně chutný a voňavý chléb.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 bal suchého droždí Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 300 ml vlažné vody Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

200 min.
1. Krok

Nejdříve si připravte misku, do kterej prosejte mouku. Přidejte suché droždí, sůl a cukr a vše pečlivě promíchejte.

2. Krok

Pomalu začněte přilévat vlažnou vodu a zpracovávejte těsto rukou, dokud se nezačne odlepovat od stěn misky. Těsto vyndejte a na pomoučněném vále ho zpracujte do hladkého tvaru. Těsto dejte zpět do misky, přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout na teplém místě.

3. Krok

Cibule nakrájejte na drobno a osmahněte na olivovém oleji dozlatova. Dejte pozor, aby nedosažením tmavě hnědé barvy nehořkla. Pak ji nechte vychladnout.

4. Krok

Po vykynutí těsto vyndejte a ještě jednou ho prohněťte na vále, přidejte vychladlou cibuli a znovu zpracujte, aby byla cibule rovnoměrně rozdělená. Těsto vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, přikryjte a nechte ještě asi 30 minut kynout.

5. Krok

Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů. Chléb vložte do trouby a pečte asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Pro větší jistotu můžete udělat pokus o klepnutí na spodní stranu - pokud je chléb hotov, měl by znít dutě.

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Chléb z podmáslí je křehký a má jemnou, nasládlou chuť. Je ideální pro snídani nebo svačinu.

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Jednoduchý recept na ořechový chléb

Tento vydatný ořechový chléb je v mé kuchyni rodinnou klasikou, kterou dělám už léta. Chléb má příjemnou pikantní chuť, na povrchu je křupavý a uvnitř měkký. Skvěle chutná se sýrem a džemem nebo jen tak s máslem. Vlašské ořechy dodávají chlebu příjemnou strukturu a zvláštní chuť. Vyzkoušejte ho, vaše rodina si ořechový chléb zamiluje !

Žitný chléb z domácí pekárny

Domácí pečivo je vždy čerstvé a chutné. Tento recept vám umožní vytvořit dokonale nadýchaný a aromatický žitný chléb z domácí pekárny přímo ve vaší kuchyni.

Křupavý chléb

Neměli v obchodě chléb? Žádný problém, tento domácí chléb je lepší než z pekárny.

Buchta bez oleje

Moje rodina má ráda buchtové a kynuté pečivo, ale jako dietní poradkyně se vždy snažím najít zdravější varianty oblíbených pokrmů. Zachovala jsem si toto těsto bez použití oleje a díky svému povolání i osobní zkušenosti vím, že je splňuje všechny kritéria zdravé stravy.

Domácí chléb

Chutný a čerstvý domácí chléb, který si můžete připravit v pohodlí vaší kuchyně.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Chléb z podmáslí je křehký a má jemnou, nasládlou chuť. Je ideální pro snídani nebo svačinu.

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Jednoduchý recept na ořechový chléb

Tento vydatný ořechový chléb je v mé kuchyni rodinnou klasikou, kterou dělám už léta. Chléb má příjemnou pikantní chuť, na povrchu je křupavý a uvnitř měkký. Skvěle chutná se sýrem a džemem nebo jen tak s máslem. Vlašské ořechy dodávají chlebu příjemnou strukturu a zvláštní chuť. Vyzkoušejte ho, vaše rodina si ořechový chléb zamiluje !

Žitný chléb z domácí pekárny

Domácí pečivo je vždy čerstvé a chutné. Tento recept vám umožní vytvořit dokonale nadýchaný a aromatický žitný chléb z domácí pekárny přímo ve vaší kuchyni.

Křupavý chléb

Neměli v obchodě chléb? Žádný problém, tento domácí chléb je lepší než z pekárny.

Buchta bez oleje

Moje rodina má ráda buchtové a kynuté pečivo, ale jako dietní poradkyně se vždy snažím najít zdravější varianty oblíbených pokrmů. Zachovala jsem si toto těsto bez použití oleje a díky svému povolání i osobní zkušenosti vím, že je splňuje všechny kritéria zdravé stravy.

Domácí chléb

Chutný a čerstvý domácí chléb, který si můžete připravit v pohodlí vaší kuchyně.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1147 recepty

Dezert

1603 recepty

Zapečené

386 recepty

Snídaně

496 recepty

Dorty

288 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1825 recepty