INZERCE

Bratislavská vepřová plec

Bratislavská vepřová plec je tradiční slovenské jídlo, které se skládá z pečené vepřové plece s kořením a zeleninou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg vepřové plece s kostí s kůží nebo bez Přidáno do
  • podle preference Přidáno do
  • 2 lžičky soli Přidáno do
  • 1 lžička mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • 12 lžičky majoránky Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • nasekané Přidáno do
  • 4 Lžíce oleje řepkový nebo slunečnicový Přidáno do
  • 4 středně velké brambory Přidáno do
  • 2 velké mrkve Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C . Vepřovou plec omyjte, osušte a pokud je potřeba, odstraňte přebytečný tuk.

2. Krok

V míse smíchejte sůl, mletý černý pepř, mletou papriku, majoránku a nasekaný česnek. Přidejte olej a promíchejte, abyste získali kořenící pastu.

3. Krok

Vepřovou plec potřete kořenící pastou ze všech stran. Pokud má plec kůži, můžete ji několikrát naříznout, aby koření proniklo do masa.

4. Krok

Vložte vepřovou plec do pekáče a přidejte nakrájenou zeleninu (brambory, mrkev a cibuli). Promíchejte zeleninu v pekáči, aby byla pokryta kořením z masa.

5. Krok

Přikryjte pekáč alobalovým nebo pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 1,5 hodiny. Poté odstraňte alobal nebo pečicí papír a nechte maso a zeleninu získat zlatavou barvu a křupavou kůrčičku, což by mělo trvat dalších 30-45 minut. Během pečení maso a zeleninu několikrát přelijte šťávou z pekáče.

6. Krok

Jakmile je maso měkké a zelenina získá zlatavou barvu, vyjměte pekáč z trouby a nechte jídlo odpočinout asi 10 minut před podáváním.

Podobné recepty

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Vepřová pečeně s baby bramborami

Recept na fantastickou vepřovou pečeni s baby bramborami.

Živáňská v troubě

Stará klasika, ale vždy chutná.

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem jsou chutný pokrm k obědu nebo večeři.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Jednoduchá musaka

Musaka je tradiční pokrm balkánské kuchyně, který je velmi oblíbený zejména v Řecku a Turecku. Tento recept na jednoduchou musaku je ideální pro ty, kteří se chtějí s touto chutí seznámit.

Smetanový nákyp s kuřecím masem a bramborami

Tento recept na krémové kuře s bramborami je jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Jeho bohatá, hluboká chuť a smetanovost je něco, co pokaždé potěší mou duši. Tuto kombinaci kuřecího masa a brambor jsem vždy milovala a přidání smetany dělá pokrm ještě lahodnějším. Když ho připravuji, celý dům se naplní příjemnou vůní, po které všem vyhládne a těší se na jídlo.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Podobné recepty

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Vepřová pečeně s baby bramborami

Recept na fantastickou vepřovou pečeni s baby bramborami.

Živáňská v troubě

Stará klasika, ale vždy chutná.

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem jsou chutný pokrm k obědu nebo večeři.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Jednoduchá musaka

Musaka je tradiční pokrm balkánské kuchyně, který je velmi oblíbený zejména v Řecku a Turecku. Tento recept na jednoduchou musaku je ideální pro ty, kteří se chtějí s touto chutí seznámit.

Smetanový nákyp s kuřecím masem a bramborami

Tento recept na krémové kuře s bramborami je jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Jeho bohatá, hluboká chuť a smetanovost je něco, co pokaždé potěší mou duši. Tuto kombinaci kuřecího masa a brambor jsem vždy milovala a přidání smetany dělá pokrm ještě lahodnějším. Když ho připravuji, celý dům se naplní příjemnou vůní, po které všem vyhládne a těší se na jídlo.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty