:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/IGW4p8XRLmgQdwHb69zX/4b910a6bf557a0db9279eadbb0442d.jpeg)
Zdroj: Canva
Bramborová krémová polévka
Tradiční bramborová polévka je klasika, kterou má rád snad každý. Tato bramborová polévka bez hub je skvělým doplňkem k výtečnému podzimnímu obídku. Pojďme se na recept blíže podívat!
Ingredience
- 4 velké brambory
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 šálky vývar
- 1 šálek smetany na vaření
- 2 Lžíce máslo
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Prvně rozehřejte máslo v hrnci na středním ohni.
Přidejte cibuli a česnek a osmahněte, dokud cibule pěkně nezměkne.
Přidejte nakrájené brambory a osmahněte je cca 5 minut.
Přidejte vývar a přiveďte k varu.
Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory dobře měkké.
Vyjměte hrnec z ohně a nechte ho trochu vychladnout.
Pomocí mixéru nebo ponorného mixéru rozmixujte brambory a vývar na hladkou konzistenci.
Vrátíme polévku zpět na střední oheň a přidáme smetanu.
Vařte, dokud se smetana nezahřeje, a míchejte, dokud se všechno nespojí.
Ochutnejte a dle potřeby přidejte sůl a pepř.
Podávejte polévku teplou a můžete ji ozdobit nasekanou petrželí, křupavým slaninou nebo křupavým chlebem.
Bramborová polévka krémová je na světě!
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Bramborová krémová polévka
Tradiční bramborová polévka je klasika, kterou má rád snad každý. Tato bramborová polévka bez hub je skvělým doplňkem k výtečnému podzimnímu obídku. Pojďme se na recept blíže podívat!
Prvně rozehřejte máslo v hrnci na středním ohni.
Přidejte cibuli a česnek a osmahněte, dokud cibule pěkně nezměkne.
Přidejte nakrájené brambory a osmahněte je cca 5 minut.
Přidejte vývar a přiveďte k varu.
Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory dobře měkké.
Vyjměte hrnec z ohně a nechte ho trochu vychladnout.
Pomocí mixéru nebo ponorného mixéru rozmixujte brambory a vývar na hladkou konzistenci.
Vrátíme polévku zpět na střední oheň a přidáme smetanu.
Vařte, dokud se smetana nezahřeje, a míchejte, dokud se všechno nespojí.
Ochutnejte a dle potřeby přidejte sůl a pepř.
Podávejte polévku teplou a můžete ji ozdobit nasekanou petrželí, křupavým slaninou nebo křupavým chlebem.
Bramborová polévka krémová je na světě!
Jak jste tento recept připravili?