INZERCE

Zdroj: Pixabay: anialaurman

"Alsatian Choucroute" - maso s kysaným zelím

Jako člověk, který překračuje německo-francouzské hranice, jsem si ve Francii často pochutnával na choucroute. Začala jsem tedy tento lahodný tradiční pokrm z Alsaska připravovat doma pro svou rodinu a přátele, dokud jsem recept nezdokonalila. Báječnému spojení kyselého zelí , pikantních chutí a vydatného vepřového masa se prostě nedá odolat.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg Kysané zelí, odkapané Přidáno do
  • 600 g Vepřový bůček Přidáno do
  • 500 g Frankfurtské klobásy Přidáno do
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • 4 hřebíček Přidáno do
  • 1 KL kmínová semínka Přidáno do
  • 500 ml kuřecí vývar Přidáno do
  • 250 ml Bílé víno (Ryzlink rýnský) Přidáno do
  • 2 Tablespoon slunečnicový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pro přípravu receptu na alsaský choucrute je třeba nejprve nakrájet vepřový bůček na plátky silné asi 2 cm. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a stroužky česneku. (Tip: Aby se cibule lépe loupala, nechte ji předtím 15 minut v chladničce).

2. Krok

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a bůček na něm smažte, dokud nezíská pěknou zlatohnědou barvu. Je důležité, aby bylo maso dobře opečené, protože tak získá výraznou chuť.

3. Krok

Nyní přidejte cibuli a česnek a krátce je osmahněte, dokud nezměknou.

4. Krok

Přidejte okapané kysané zelí, bobkové listy, hřebíček, kmín, bílé víno a kuřecí vývar. Osolte a opepřete, ale se solí opatrně, protože kysané zelí je již osolené!

5. Krok

Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Během této doby se kysané zelí vaří a vstřebává všechny chutě.

6. Krok

Mezitím oloupejte brambory a uvařte je v samostatném hrnci doměkka.

7. Krok

Po 1,5 hodině přidejte klobásky do hrnce s kysaným zelím a vařte je dalších 15 minut, dokud se neprohřejí.

8. Krok

Alsaský choucroute podávejte tak, že na talíře naaranžujete brambory a kysané zelí a ozdobíte je klobásami a plátky vepřového bůčku. Vychutnejte si jídlo!

Podobné recepty

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší

Jedná se o tradiční, šťavnaté a bohaté německé jídlo, které jsem dělala nesčetněkrát. Miluji kouřovou chuť kassleru v kombinaci s kyselým zelím a krémovou bramborovou kaší. Tento recept je vítězný pro zvláštní příležitosti a je také vynikajícím útěšným pokrmem v chladnějších dnech.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Zlodějský hrnec s mletým masem rustikální jídlo na večírek

Tento vydatný recept na loupežnický guláš vaří naše rodina již po několik generací. Není nic lepšího než se sejít s blízkými a vychutnat si tento lahodný, sytý guláš. Za ta léta jsem ho připravila nesčetněkrát a vždycky je to hit, zejména v chladných zimních měsících. Dá se připravit i venku na otevřeném ohni.

Klasické švábské zelí spaetzle

Tento tradiční jihoněmecký pokrm patří k mým nejoblíbenějším a připravovala jsem ho už mnohokrát. Kombinace pikantních spaetzle a lehce nakyslé chuti zelí je nejen lahodná, ale také velmi sytá. Opravdové pohodové jídlo, které v chladném období chutná obzvlášť dobře!

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Krémová polévka z růžičkového zelí

Nádherně krémová polévka, která získává jedinečnou notu domácí kuchyně díky použití růžičkového zelí.

Tradiční vydatná klobásová polévka po babičkovsku

Tato klobásová polévka mi připomíná nezapomenutelné dny strávené s babičkou. Její polévky byly vždy plné chuti a z jednoduchých surovin dokázala vykouzlit vynikající jídla. Tento recept patří k mým nejoblíbenějším a jsem si jistá, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí!

Podobné recepty

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší

Jedná se o tradiční, šťavnaté a bohaté německé jídlo, které jsem dělala nesčetněkrát. Miluji kouřovou chuť kassleru v kombinaci s kyselým zelím a krémovou bramborovou kaší. Tento recept je vítězný pro zvláštní příležitosti a je také vynikajícím útěšným pokrmem v chladnějších dnech.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Zlodějský hrnec s mletým masem rustikální jídlo na večírek

Tento vydatný recept na loupežnický guláš vaří naše rodina již po několik generací. Není nic lepšího než se sejít s blízkými a vychutnat si tento lahodný, sytý guláš. Za ta léta jsem ho připravila nesčetněkrát a vždycky je to hit, zejména v chladných zimních měsících. Dá se připravit i venku na otevřeném ohni.

Klasické švábské zelí spaetzle

Tento tradiční jihoněmecký pokrm patří k mým nejoblíbenějším a připravovala jsem ho už mnohokrát. Kombinace pikantních spaetzle a lehce nakyslé chuti zelí je nejen lahodná, ale také velmi sytá. Opravdové pohodové jídlo, které v chladném období chutná obzvlášť dobře!

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Krémová polévka z růžičkového zelí

Nádherně krémová polévka, která získává jedinečnou notu domácí kuchyně díky použití růžičkového zelí.

Tradiční vydatná klobásová polévka po babičkovsku

Tato klobásová polévka mi připomíná nezapomenutelné dny strávené s babičkou. Její polévky byly vždy plné chuti a z jednoduchých surovin dokázala vykouzlit vynikající jídla. Tento recept patří k mým nejoblíbenějším a jsem si jistá, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1160 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1611 recepty

Snídaně

499 recepty

Dorty

288 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1842 recepty