INZERCE
Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami

Vychutnejte si klasickou a výtečnou znojemskou hovězí pečeni podle mého receptu od. Podávat ji můžete s knedlíky nebo rýží

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg hovězí loupané plece z Řeznictví Globus Přidáno do
  • oloupané a nakrájené Přidáno do
  • 150 g sádla na opečení Přidáno do
  • 250 g špeku na prošpikování Přidáno do
  • 200 g kyselých znojemských okurek Přidáno do
  • 100 ml láku z okurek Přidáno do
  • 50 g dijonské hořčice Přidáno do
  • 112 l hovězího vývaru Přidáno do
  • 200 g pikantních okurek cornichos na ozdobu Přidáno do
  • 4 lžiček masla Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
2. Krok

Hovězí plec si nejprve očistíme od přebytečných blan, poté nakrájíme nahrubo špek a dlouhým tenkým nožem maso protkneme přes vlákno alespoň na dvou místech. Do otvoru vložíme špek, aby maso bylo šťavnaté a voňavé. Klidně si necháme špek zmrazit, bude se nám lépe vkládat do masa. Maso ještě osolíme a opepříme.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
3. Krok

Předehřejeme si ohnivzdorný pekáč a v něm rozehřejeme sádlo. Zprudka opečeme osolené a dostatečně okořeněné maso tak, aby se nám zatáhlo ze všech stran.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
4. Krok

Poté vyndáme a znova sádlo rozehřejeme. Vložíme nakrájenou cibuli a smažíme do hodně tmavé barvy. Klidně si cibuli, když bude tmavá, zalijeme lákem z okurek a znova restujeme. Přidáme lžíci dijonské hořčice a nakrájené nebo nastrouhané znojemské okurky.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
INZERCE
5. Krok

Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 185 °C. Do tohoto základu vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na zhruba 1,5 hodiny. Potom vpichem zkontrolujeme maso; mělo by být měkké.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
6. Krok

Maso vyjmeme ze šťávy a dáme stranou, omáčku dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek. Můžeme si odebrat třetinu omáčky bokem a ponorným mixérem rozmixovat, abychom si omáčku trochu přihustili bez použití mouky a škrobu. Poté do omáčky přidáme pár pikantních nakládaných malých okurek cornichons.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
7. Krok

Rovnou servírujeme – maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou s pikantními okurkami. Jako vhodnou přílohu použijeme třeba dušenou rýži nebo knedlík z Poctivé výroby Globus.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Vojtech_Postulka

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami

Vychutnejte si klasickou a výtečnou znojemskou hovězí pečeni podle mého receptu od. Podávat ji můžete s knedlíky nebo rýží

120
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

1

2. Krok

Hovězí plec si nejprve očistíme od přebytečných blan, poté nakrájíme nahrubo špek a dlouhým tenkým nožem maso protkneme přes vlákno alespoň na dvou místech. Do otvoru vložíme špek, aby maso bylo šťavnaté a voňavé. Klidně si necháme špek zmrazit, bude se nám lépe vkládat do masa. Maso ještě osolíme a opepříme.

3. Krok

Předehřejeme si ohnivzdorný pekáč a v něm rozehřejeme sádlo. Zprudka opečeme osolené a dostatečně okořeněné maso tak, aby se nám zatáhlo ze všech stran.

4. Krok

Poté vyndáme a znova sádlo rozehřejeme. Vložíme nakrájenou cibuli a smažíme do hodně tmavé barvy. Klidně si cibuli, když bude tmavá, zalijeme lákem z okurek a znova restujeme. Přidáme lžíci dijonské hořčice a nakrájené nebo nastrouhané znojemské okurky.

5. Krok

Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 185 °C. Do tohoto základu vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na zhruba 1,5 hodiny. Potom vpichem zkontrolujeme maso; mělo by být měkké.

6. Krok

Maso vyjmeme ze šťávy a dáme stranou, omáčku dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek. Můžeme si odebrat třetinu omáčky bokem a ponorným mixérem rozmixovat, abychom si omáčku trochu přihustili bez použití mouky a škrobu. Poté do omáčky přidáme pár pikantních nakládaných malých okurek cornichons.

7. Krok

Rovnou servírujeme – maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou s pikantními okurkami. Jako vhodnou přílohu použijeme třeba dušenou rýži nebo knedlík z Poctivé výroby Globus.

Ingredience
1 kg
hovězí loupané plece z Řeznictví Globus
oloupané
a nakrájené
150 g
sádla na opečení
250 g
špeku na prošpikování
200 g
kyselých znojemských okurek
100 ml
láku z okurek
50 g
dijonské hořčice
112 l
hovězího vývaru
200 g
pikantních okurek cornichos na ozdobu
4 lžiček
masla
sůl a pepř