INZERCE

Záhorácký závitek

Záhorácký závitek se zelím je tradiční pokrm v západní části Slovenska. Můžete ho podávat také se špenátem, pokud je

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 5 vejce Přidáno do
  • 150 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 100 ml oleje Přidáno do
  • 100 ml mléka Přidáno do
  • 500 g špenátu nebo zelí Přidáno do
  • nakrájené na kostičky Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • prolisované Přidáno do
  • 150 g tvrdého syra Přidáno do
  • nastrouhaného Přidáno do
  • 100 g zakysané smetany Přidáno do
  • sůl čerstvě mletý černý pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Troubu předehřejte na 180 °C (350 °F).

2. Krok

Ve velké míse ušlehejte vejce do světlé a nadýchané pěny.

3. Krok

Přidejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli a zamíchejte.

4. Krok

Přidejte olej a mléko a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

5. Krok

Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na pečení (nejlépe plech o rozměrech 30 x 40 cm).

6. Krok

Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud těsto nezhnědne a nezvětší se.

7. Krok

Zatímco se těsto peče, připravte plnění: omyjte a osušte listy špenátu nebo nastrouhejte zelí. Na pánvi orestujte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte špenát nebo zelí a smažte, dokud nezměkne. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

8. Krok

Do zchladlé zeleniny přidejte nastrouhaný tvrdý sýr a zakysanou smetanu. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

9. Krok

Hotové těsto vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout.

10. Krok

Poté těsto otočte na čistou utěrku a opatrně ho odstraňte ze formy.

11. Krok

Rozprostřete plnění na těsto a pečlivě ho zavinte do záviteku.

12. Krok

Nechte závitek vychladit v lednici, nejlépe přes noc, než ho podáte.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Křupavá pečená kuřecí stehna na kyselé zelí

Jednoduchá a křupavá pečená kuřecí stehna v troubě.

Pečené kuřecí maso na kyselém zelí se smetanou

Recept na chutné a zdravé pečené kuřecí maso na kyselé smetaně se smetanou.

Kuře na zelí v troubě

Kuře na zelí v troubě je chutný a zdravý pokrm, který je ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Níže je jednoduchý recept:
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Bratislavská pečeně

Bratislavská pečeně recept je slavný tradiční slovenský pokrm, který spojuje vrstvy vepřového masa, cibule a kynutého těsta do jedinečného a chutného jídla. Tato lahodná kombinace masového a pečivového prvku je oblíbená pochoutka nejen ve městě Bratislava, ale také po celé Slovensko. Další skvělou volbou je například také bratislavská vepřová pečeně!

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Křupavá pečená kuřecí stehna na kyselé zelí

Jednoduchá a křupavá pečená kuřecí stehna v troubě.

Pečené kuřecí maso na kyselém zelí se smetanou

Recept na chutné a zdravé pečené kuřecí maso na kyselé smetaně se smetanou.

Kuře na zelí v troubě

Kuře na zelí v troubě je chutný a zdravý pokrm, který je ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Níže je jednoduchý recept:
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Bratislavská pečeně

Bratislavská pečeně recept je slavný tradiční slovenský pokrm, který spojuje vrstvy vepřového masa, cibule a kynutého těsta do jedinečného a chutného jídla. Tato lahodná kombinace masového a pečivového prvku je oblíbená pochoutka nejen ve městě Bratislava, ale také po celé Slovensko. Další skvělou volbou je například také bratislavská vepřová pečeně!

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty