INZERCE
Vepřový řeznícký guláš

Vepřový řeznícký guláš

Pořádáte domácí zabijačku nebo si rádi pochutnáte na zabijačkových specialitách? Já si pro vás připravil recept na výborný zabijačkový guláš z vepřové plece, jater, ledvinek a srdcí.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g vepřové plece Přidáno do
  • 2 vepřová očištěná srdce Přidáno do
  • 500 g vepřových jater nebo zvěřinových Přidáno do
  • 100 g uzeného vepřového špeku Přidáno do
  • 2 Lžíce škvařeného sádla na restování Přidáno do
  • 5 cibuli Přidáno do
  • 3 Lžíce mleté papriky Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 červená cibule Přidáno do
  • 2 chilli červené papričky Přidáno do
  • 3 bobkový list Přidáno do
  • 1 Lžíce kmínu Přidáno do
  • 1 Lžíce nového koření Přidáno do
  • 112 l vývaru na podlití Přidáno do
  • omytá a nadrobno nasekaná petrželka Přidáno do
  • pažitka na ozdobu Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

1

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
2. Krok

Vnitřnosti, játra a srdce očištěné od všech blan a žilek dáme vařit do osolené vody společně s kořením, bobkovým listem a kuličkami nového koření asi na 1,5 hodiny.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
3. Krok

Vepřovou plec si očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a vepřovou plec na něm zprudka orestujeme, aby se zatáhla.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
4. Krok

Poté maso vyndáme stranou, znovu necháme tuk rozehřát a přidáme do něj nakrájenou cibuli, špek a koření, bobkový list a nové koření. Snížíme teplotu na střední stupeň, aby se nám cibule pomalinku restovala dotmava.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
INZERCE
5. Krok

Jakmile je cibule orestovaná dotmava, zalijeme ji vývarem a ten necháme vyvařit tak, aby nám z cibule vznikla tmavá kaše. Do té přimícháme mletou papriku a orestované maso, vše podlijeme vývarem a společně dusíme alespoň hodinu.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
6. Krok

Během vaření nakrájíme uvařená srdce a játra a vložíme k vepřovému masu do paprikového základu. Vše společně dusíme dohromady.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
7. Krok

Dochutíme solí, pepřem a česnekem, kdo chce, může přidat i majoránku, ale u zabijačkového guláše se preferuje spíše chuť masa než ingrediencí známých z klasického guláše.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
8. Krok

Pokud máte rádi jídlo barevné, můžete ho doladit čerstvou chilli papričkou, červenou cibulkou a čerstvou petrželovou natí

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Vojtech_Postulka

Vepřový řeznícký guláš

Pořádáte domácí zabijačku nebo si rádi pochutnáte na zabijačkových specialitách? Já si pro vás připravil recept na výborný zabijačkový guláš z vepřové plece, jater, ledvinek a srdcí.

150
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

1

2. Krok

Vnitřnosti, játra a srdce očištěné od všech blan a žilek dáme vařit do osolené vody společně s kořením, bobkovým listem a kuličkami nového koření asi na 1,5 hodiny.

3. Krok

Vepřovou plec si očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a vepřovou plec na něm zprudka orestujeme, aby se zatáhla.

4. Krok

Poté maso vyndáme stranou, znovu necháme tuk rozehřát a přidáme do něj nakrájenou cibuli, špek a koření, bobkový list a nové koření. Snížíme teplotu na střední stupeň, aby se nám cibule pomalinku restovala dotmava.

5. Krok

Jakmile je cibule orestovaná dotmava, zalijeme ji vývarem a ten necháme vyvařit tak, aby nám z cibule vznikla tmavá kaše. Do té přimícháme mletou papriku a orestované maso, vše podlijeme vývarem a společně dusíme alespoň hodinu.

6. Krok

Během vaření nakrájíme uvařená srdce a játra a vložíme k vepřovému masu do paprikového základu. Vše společně dusíme dohromady.

7. Krok

Dochutíme solí, pepřem a česnekem, kdo chce, může přidat i majoránku, ale u zabijačkového guláše se preferuje spíše chuť masa než ingrediencí známých z klasického guláše.

8. Krok

Pokud máte rádi jídlo barevné, můžete ho doladit čerstvou chilli papričkou, červenou cibulkou a čerstvou petrželovou natí

Ingredience
500 g
vepřové plece
2 vepřová
očištěná srdce
500 g
vepřových jater nebo zvěřinových
100 g
uzeného vepřového špeku
2 Lžíce
škvařeného sádla na restování
5
cibuli
3 Lžíce
mleté papriky
3 stroužky
česneku
2
červená cibule
2 chilli
červené papričky
3
bobkový list
1 Lžíce
kmínu
1 Lžíce
nového koření
112 l
vývaru na podlití
omytá a nadrobno nasekaná petrželka
pažitka na ozdobu
sůl a pepř