:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/FKHaDRWmPSOeadmFl8Tt/f06998c62a26de404cc5a9bc6ce4ae.jpeg)
Vepřový řeznícký guláš
Pořádáte domácí zabijačku nebo si rádi pochutnáte na zabijačkových specialitách? Já si pro vás připravil recept na výborný zabijačkový guláš z vepřové plece, jater, ledvinek a srdcí.
Ingredience
- 500 g vepřové plece
- 2 vepřová očištěná srdce
- 500 g vepřových jater nebo zvěřinových
- 100 g uzeného vepřového špeku
- 2 Lžíce škvařeného sádla na restování
- 5 cibuli
- 3 Lžíce mleté papriky
- 3 stroužky česneku
- 2 červená cibule
- 2 chilli červené papričky
- 3 bobkový list
- 1 Lžíce kmínu
- 1 Lžíce nového koření
- 11⁄2 l vývaru na podlití
- omytá a nadrobno nasekaná petrželka
- pažitka na ozdobu
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
1
Vnitřnosti, játra a srdce očištěné od všech blan a žilek dáme vařit do osolené vody společně s kořením, bobkovým listem a kuličkami nového koření asi na 1,5 hodiny.
Vepřovou plec si očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a vepřovou plec na něm zprudka orestujeme, aby se zatáhla.
Poté maso vyndáme stranou, znovu necháme tuk rozehřát a přidáme do něj nakrájenou cibuli, špek a koření, bobkový list a nové koření. Snížíme teplotu na střední stupeň, aby se nám cibule pomalinku restovala dotmava.
Jakmile je cibule orestovaná dotmava, zalijeme ji vývarem a ten necháme vyvařit tak, aby nám z cibule vznikla tmavá kaše. Do té přimícháme mletou papriku a orestované maso, vše podlijeme vývarem a společně dusíme alespoň hodinu.
Během vaření nakrájíme uvařená srdce a játra a vložíme k vepřovému masu do paprikového základu. Vše společně dusíme dohromady.
Dochutíme solí, pepřem a česnekem, kdo chce, může přidat i majoránku, ale u zabijačkového guláše se preferuje spíše chuť masa než ingrediencí známých z klasického guláše.
Pokud máte rádi jídlo barevné, můžete ho doladit čerstvou chilli papričkou, červenou cibulkou a čerstvou petrželovou natí
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Vepřový řeznícký guláš
Pořádáte domácí zabijačku nebo si rádi pochutnáte na zabijačkových specialitách? Já si pro vás připravil recept na výborný zabijačkový guláš z vepřové plece, jater, ledvinek a srdcí.
1
Vnitřnosti, játra a srdce očištěné od všech blan a žilek dáme vařit do osolené vody společně s kořením, bobkovým listem a kuličkami nového koření asi na 1,5 hodiny.
Vepřovou plec si očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a vepřovou plec na něm zprudka orestujeme, aby se zatáhla.
Poté maso vyndáme stranou, znovu necháme tuk rozehřát a přidáme do něj nakrájenou cibuli, špek a koření, bobkový list a nové koření. Snížíme teplotu na střední stupeň, aby se nám cibule pomalinku restovala dotmava.
Jakmile je cibule orestovaná dotmava, zalijeme ji vývarem a ten necháme vyvařit tak, aby nám z cibule vznikla tmavá kaše. Do té přimícháme mletou papriku a orestované maso, vše podlijeme vývarem a společně dusíme alespoň hodinu.
Během vaření nakrájíme uvařená srdce a játra a vložíme k vepřovému masu do paprikového základu. Vše společně dusíme dohromady.
Dochutíme solí, pepřem a česnekem, kdo chce, může přidat i majoránku, ale u zabijačkového guláše se preferuje spíše chuť masa než ingrediencí známých z klasického guláše.
Pokud máte rádi jídlo barevné, můžete ho doladit čerstvou chilli papričkou, červenou cibulkou a čerstvou petrželovou natí
Jak jste tento recept připravili?