INZERCE

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...dobroty ,,starých materí,,

Vepřový guláš z plece

Tento recept vám ukáže, jak si připravit vynikající vepřový guláš z plece s knedlíkem.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Guláš

  • 1 kg vepřové plece Přidáno do
  • 4 ks cibule Přidáno do
  • 1 pl sádlo Přidáno do
  • 4 strouček česnek Přidáno do
  • 1 pl mletá paprika - sladká Přidáno do
  • 1 ks Rajčatový protlak Přidáno do
  • 3 pl Gulášové koření Přidáno do
  • drcený kmín Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • voda Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do

Knedlík

  • 500 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
  • 3 dcl mléko Přidáno do
  • 5 g Sušené kvasnice Přidáno do
  • 1 pl krystalový cukr Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve očistíme cibuli a nakrájíme ji na menší kousky. Do hrnce si dáme sádlo a cibuli. Začneme ji opékat hezky do hněda.

2. Krok

Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme k opečené cibuli. Opražíme.

3. Krok

Ke grilovanému masu přidáme, mletou papriku, sůl, kmín, gulášové koření a protlak. Promícháme a podlijeme vodou. Maso dušení do měkka.

4. Krok

Na závěr guláš dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Podle potřeby ještě dosolíme.

INZERCE
5. Krok

Knedlík připravíme tak, že v misce smícháme všechny ingredience na hladké těsto. Necháme ho hodinku kynout. Z těsta vytvarujeme dva knedlíky.

6. Krok

Necháme je přikryté ještě zkysnout, dokud nám nezačne vařit voda. Vodu osolíme a vložíme do ní knedlíky. Vaříme alespoň 15 minut podle velikosti. Uvařený knedlík propíchneme na několika místech vidličkou.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image lucia.priedhorska

Vepřový guláš z plece

Tento recept vám ukáže, jak si připravit vynikající vepřový guláš z plece s knedlíkem.

90
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve očistíme cibuli a nakrájíme ji na menší kousky. Do hrnce si dáme sádlo a cibuli. Začneme ji opékat hezky do hněda.

2. Krok

Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme k opečené cibuli. Opražíme.

3. Krok

Ke grilovanému masu přidáme, mletou papriku, sůl, kmín, gulášové koření a protlak. Promícháme a podlijeme vodou. Maso dušení do měkka.

4. Krok

Na závěr guláš dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Podle potřeby ještě dosolíme.

5. Krok

Knedlík připravíme tak, že v misce smícháme všechny ingredience na hladké těsto. Necháme ho hodinku kynout. Z těsta vytvarujeme dva knedlíky.

6. Krok

Necháme je přikryté ještě zkysnout, dokud nám nezačne vařit voda. Vodu osolíme a vložíme do ní knedlíky. Vaříme alespoň 15 minut podle velikosti. Uvařený knedlík propíchneme na několika místech vidličkou.

Ingredience
Guláš
1 kg
vepřové plece
4 ks
cibule
1 pl
sádlo
4 strouček
česnek
1 pl
mletá paprika - sladká
1 ks
Rajčatový protlak
3 pl
Gulášové koření
drcený kmín
sůl
voda
Majoránka
Knedlík
500 g
polohrubá mouka
1 kus
vejce
Sůl
3 dcl
mléko
5 g
Sušené kvasnice
1 pl
krystalový cukr