INZERCE

Zdroj: Pixabay

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 kg vepřového masa např kližky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 1 celer Přidáno do
  • 1 lžíce másla nebo oleje Přidáno do
  • 2 lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 dl červené víno Přidáno do
  • 2 dl vývaru nebo voda Přidáno do
  • 1 lžíce sladké papriky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.

Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kostky nakrájené maso a restujte ho, až zezlátne. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a restujte společně s masem dalších 5 minut. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Přilijte víno a vývar nebo vodu a přidejte koření (sladkou papriku, kmín, sůl a pepř). Přiveďte guláš k varu a nechte ho při mírném varení probublávat, dokud maso není měkké (asi 1,5-2 hodiny). Podávejte s knedlíkem nebo houskovým knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2635 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1299 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty