INZERCE

Zdroj: Pixabay

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 kg vepřového masa např kližky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 1 celer Přidáno do
  • 1 lžíce másla nebo oleje Přidáno do
  • 2 lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 dl červené víno Přidáno do
  • 2 dl vývaru nebo voda Přidáno do
  • 1 lžíce sladké papriky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.

Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kostky nakrájené maso a restujte ho, až zezlátne. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a restujte společně s masem dalších 5 minut. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Přilijte víno a vývar nebo vodu a přidejte koření (sladkou papriku, kmín, sůl a pepř). Přiveďte guláš k varu a nechte ho při mírném varení probublávat, dokud maso není měkké (asi 1,5-2 hodiny). Podávejte s knedlíkem nebo houskovým knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Mascarpone

130 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty

Oběd

2809 recepty