INZERCE

Zdroj: Canva

Vepřové v mrkvi

Vepřové maso v mrkvi je klasický recept, který spojuje pikantní chuť vepřového masa se sladkou chutí mrkve a vytváří tak jídlo, které nikdy neomrzí. Tento pokrm je dostatečně jednoduchý i pro začátečníky a plný lahodných ingrediencí!

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 1 kg vepřového masa například kotlet Přidáno do
  • 1 kg mrkve Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 3 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 l vývaru nebo vody Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky černého pepře Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Maso očistěte a nakrájejte na vhodně velké kousky.

2. Krok

Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.

3. Krok

Cibuli nakrájejte na kolečka a česnek nakrájejte na plátky.

4. Krok

V hrnci zahřejte olej a osmažte na něm maso, dokud nezhnědne. Vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.

5. Krok

V témže hrnci osmažte cibuli a česnek, dokud nezměkne.

6. Krok

Vložte do hrnce maso, mrkev a koření a zalijte vývarem nebo vodou.

7. Krok

Přiklopte pokličkou a vařte na střední teplotě, dokud maso a mrkev nejsou měkké, asi 45-60 minut.

8. Krok

Podávejte s bramborami nebo vaším oblíbeným pečivem.

9. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty