INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Vepřové maso na zelenině

Ráda bych se podělila o recept na jedno z mých oblíbených jídel, který jsem zkoušela připravovat mnohokrát. Dusené vepřové maso na zelenině mi připomíná rodinné nedělní obědy, kdy nás babička pohostila svými lahodnými pokrmy.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřového masa Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 3 kus mrkve Přidáno do
  • 2 kus papriky Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce sladké papriky Přidáno do
  • 1 Lžíce kmínu Přidáno do
  • 300 ml vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Měkké vepřové maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Pak je posolte, opepřete a obalte v mouce.

2. Krok

Na pánvi rozpalte olej a opečte maso ze všech stran do zlatova. Zde je důležité maso opravdu pořádně opečení, aby se zavřely póry a maso zůstalo šťavnaté.

3. Krok

Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji zkaramelizujte do světle zlatové barvy. Přidejte nastrouhaný česnek a opečené maso.

4. Krok

Zeleninu a přidejte ji k masu na pánvi. Krátce poduste a pak přidejte sladkou papriku a kmín.

5. Krok

Zakryjte pánvi a nechte dusit na mírném ohni cca 30 minut. Pokud je potřeba, přidejte trochu vývaru nebo vody.

6. Krok

Výsledná omáčka by měla být nádherně hustá a maso měkké a šťavnaté.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

101 recepty