INZERCE

Vepřová pečeně

Tajemství šťavnatosti pečeného masa je péct ho vcelku. Vyberte si pěkný kus vepřovice, upečte ho a teprve poté nakrájejte.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • Olivový olej ve spreji Přidáno do
  • 1 polévková lžíce soli ne jemná sůl Přidáno do
  • lžičky černého pepře Přidáno do
  • 1 Lžíce česnekového prášku Přidáno do
  • 1 Lžíce papriky obyčejné nebo uzené Přidáno do
  • 1 lžička sušené šalvěje Přidáno do
  • 1 lžička sušeného tymiánu Přidáno do
  • 112 kg vepřové plece bez kosti Přidáno do
INZERCE

Postup

160 min.
1. Krok

Plech na pečení s okrajem vyložte fólií a opatřete jej drátěnou mřížkou. Drátěný stojan postříkejte olivovým olejem.

2. Krok

V malé misce smíchejte sůl, černý pepř, česnekový prášek, papriku, šalvěj a tymián.

3. Krok

Maso osušte papírovými utěrkami. Položte ho na drátěný rošt. Směs koření rozetřete po celé pečeni. Vršek hojně postříkejte olivovým olejem.

4. Krok

Troubu předehřejte na 220 °C. Během zahřívání trouby nechte pečeni odpočívat při pokojové teplotě, přibližně 30 minut.

5. Krok

Vložte do středu pečeně sondu teploměru na maso a vložte vepřové maso do horké trouby.

6. Krok

Pečte ho 15 minut, poté snižte teplotu na 190 stupňů a pokračujte v pečení, dokud teploměr na maso neukáže 60 stupňů. V mé troubě to trvá 75 minut (asi 25 minut na kilo).

7. Krok

Vyjměte pečeni z trouby. Volně ji zakryjte alobalem a nechte ji 20 minut odpočívat.

8. Krok

Opatrně odstraňte z pečeně řeznický provázek, nakrájejte ji na plátky a podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1254 recepty

Oběd

2518 recepty

Dezert

1755 recepty

Bezmasé pokrmy

1149 recepty

Zapečené

406 recepty

Cuketa

85 recepty

Cizrna

21 recepty

Saláty

239 recepty

Zelí

153 recepty