:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/uH6THD5MNsO5sj98aLgg/af15be6b7f4da90a5158915f52e70a.png)
Tenké těsto na pizzu
Toto je recept na tenké, křupavé těsto na domácí pizzu.
Ingredience
- 500 g mouka hladká speciální
- 2 čajové lžičky Suché kvasnice
- 1 čajová lžička cukr
- 1 čajová lžička Sůl
- 2 lžíce olivový olej
- 325 ml Teplá voda
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
Do suché směsi přidejte olivový olej a postupně přidávejte teplou vodu, dokud nevznikne měkké, ale ne lepivé těsto.
Umístěte těsto na povrch posypaný moukou a vypracujte ho.
Přikryjte vymazanou mísu pokličkou nebo potravinovou folií a nechte těsto kynout 1 hodinu nebo dokud se nezdvojnásobí svůj objem.
Předehřejte troubu na 220°C. Těsto vyložte a vyválejte na požadovanou tloušťku.
Umístěte těsto na plech, přidejte oblíbené ingredience a pečte přibližně 10-15 minut, nebo dokud nejsou těsto křupavé a zlatavé.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Tenké těsto na pizzu
Toto je recept na tenké, křupavé těsto na domácí pizzu.
Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
Do suché směsi přidejte olivový olej a postupně přidávejte teplou vodu, dokud nevznikne měkké, ale ne lepivé těsto.
Umístěte těsto na povrch posypaný moukou a vypracujte ho.
Přikryjte vymazanou mísu pokličkou nebo potravinovou folií a nechte těsto kynout 1 hodinu nebo dokud se nezdvojnásobí svůj objem.
Předehřejte troubu na 220°C. Těsto vyložte a vyválejte na požadovanou tloušťku.
Umístěte těsto na plech, přidejte oblíbené ingredience a pečte přibližně 10-15 minut, nebo dokud nejsou těsto křupavé a zlatavé.
Jak jste tento recept připravili?