INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/rjmfFl9toOYZEqzpVm-o/97344bf92c8120fca7c1b4d75180aa.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Sushi - maki, pro začátečníky
Tyto typické japonské rolky plněné různými přísadami jsou oblíbeným a zdravým pokrmem.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 200 g sushi rýže
- 2 Lžíce rýžového octa
- 1 Lžíce krystalový cukr
- 1⁄2 lžičky soli
- dopisy nori
- losos
- Avokádo
- wasabi
- sójová omáčka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
Sushi rýži uvaříme podle návodu a necháme ji vychladnout. Poté ji promícháme s rýžovým octem, cukrem a solí. Na desku na sushi položíme nori list a na něj naneseme vrstvu rýže. Na rýži položíme náplň dle preferencí - nejoblíbenější jsoou plátky lososa a avokádo. Rolováním tvoříme sushi maki a poté je nakrájíme na kousky. Podáváme se sojovou omáčkou a wasabi.