INZERCE

Zdroj: Pixabay

Sushi - maki, pro začátečníky

Tyto typické japonské rolky plněné různými přísadami jsou oblíbeným a zdravým pokrmem.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 200 g sushi rýže Přidáno do
  • 2 Lžíce rýžového octa Přidáno do
  • 1 Lžíce krystalový cukr Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • dopisy nori Přidáno do
  • losos Přidáno do
  • Avokádo Přidáno do
  • wasabi Přidáno do
  • sójová omáčka Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.

Sushi rýži uvaříme podle návodu a necháme ji vychladnout. Poté ji promícháme s rýžovým octem, cukrem a solí. Na desku na sushi položíme nori list a na něj naneseme vrstvu rýže. Na rýži položíme náplň dle preferencí - nejoblíbenější jsoou plátky lososa a avokádo. Rolováním tvoříme sushi maki a poté je nakrájíme na kousky. Podáváme se sojovou omáčkou a wasabi.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

74 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

551 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

271 recepty

Pomazánky

201 recepty

Dršťky

118 recepty

Čočka

38 recepty

Celer

145 recepty