INZERCE

Zdroj: Freepik

Staromódní dušené hovězí a zelenina

Není nic lepšího než vydatný guláš za chladného zimního večera a já mám pro vás přesně ten recept.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 112 libry Hovězí roštěnec nakrájený na centimetrové kousky Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 1 Velká cibule nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 3 Středně velká mrkev, oloupaná a nakrájená na plátky Přidáno do
  • 2 stonky Celer, nakrájený na plátky Přidáno do
  • 4 Středně velké brambory nakrájené na kostičky Přidáno do
  • 1 konzervy Nakrájená rajčata Přidáno do
  • 4 šálky hovězí vývar Přidáno do
  • 1 čajová lžička Sušený rozmarýn Přidáno do
  • 12 čajová lžička sušený tymián Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Začněte zahříváním olivového oleje ve velkém hrnci na mírném ohni. Po zahřátí přidejte kousky hovězího masa a bohatě je osolte a opepřete. Nezapomeňte, že klíčem k chutnému guláši je dobře ochucený kus masa.

2. Krok

Jakmile je hovězí maso ze všech stran propečené (obvykle to trvá asi 7-8 minut), vyjměte ho z hrnce a dejte stranou. Do stejného hrnce přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte, dokud cibule nezprůsvitní. Tímto způsobem skvěle využijete chutě, které zůstaly po hovězím mase.

3. Krok

Nyní přidejte mrkev, celer a brambory. Vařte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nebojte se, že by zelenina byla příliš kašovitá, bude se vařit dál, jak se bude dusit.

4. Krok

Vraťte hovězí maso zpět do hrnce a vmíchejte nakrájená rajčata, hovězí vývar, sušený rozmarýn a sušený tymián. Guláš přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Hrnec přikryjte a nechte vařit asi 2 hodiny. Pamatujte, že čím déle se dusí, tím více se chutě spojí a hovězí maso bude křehčí.

INZERCE
5. Krok

Guláš ochutnejte a v případě potřeby upravte koření. Podávejte s čerstvým chlebem a vychutnejte si toto útulné, uklidňující jídlo!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Staromódní dušené hovězí a zelenina

Není nic lepšího než vydatný guláš za chladného zimního večera a já mám pro vás přesně ten recept.

150
Zápis
5
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začněte zahříváním olivového oleje ve velkém hrnci na mírném ohni. Po zahřátí přidejte kousky hovězího masa a bohatě je osolte a opepřete. Nezapomeňte, že klíčem k chutnému guláši je dobře ochucený kus masa.

2. Krok

Jakmile je hovězí maso ze všech stran propečené (obvykle to trvá asi 7-8 minut), vyjměte ho z hrnce a dejte stranou. Do stejného hrnce přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte, dokud cibule nezprůsvitní. Tímto způsobem skvěle využijete chutě, které zůstaly po hovězím mase.

3. Krok

Nyní přidejte mrkev, celer a brambory. Vařte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nebojte se, že by zelenina byla příliš kašovitá, bude se vařit dál, jak se bude dusit.

4. Krok

Vraťte hovězí maso zpět do hrnce a vmíchejte nakrájená rajčata, hovězí vývar, sušený rozmarýn a sušený tymián. Guláš přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Hrnec přikryjte a nechte vařit asi 2 hodiny. Pamatujte, že čím déle se dusí, tím více se chutě spojí a hovězí maso bude křehčí.

5. Krok

Guláš ochutnejte a v případě potřeby upravte koření. Podávejte s čerstvým chlebem a vychutnejte si toto útulné, uklidňující jídlo!

Ingredience
112 libry
Hovězí roštěnec nakrájený na centimetrové kousky
2 pl
olivový olej
2 stroužky
česneku, mletého
1
Velká cibule nakrájená na kostičky
3
Středně velká mrkev, oloupaná a nakrájená na plátky
2 stonky
Celer, nakrájený na plátky
4
Středně velké brambory nakrájené na kostičky
1 konzervy
Nakrájená rajčata
4 šálky
hovězí vývar
1 čajová lžička
Sušený rozmarýn
12 čajová lžička
sušený tymián
sůl a pepř podle chuti