INZERCE

Zdroj: Freepik

Staromódní dušené hovězí a zelenina

Není nic lepšího než vydatný guláš za chladného zimního večera a já mám pro vás přesně ten recept.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 112 libry Hovězí roštěnec nakrájený na centimetrové kousky Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 1 Velká cibule nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 3 Středně velká mrkev, oloupaná a nakrájená na plátky Přidáno do
  • 2 stonky Celer, nakrájený na plátky Přidáno do
  • 4 Středně velké brambory nakrájené na kostičky Přidáno do
  • 1 konzervy Nakrájená rajčata Přidáno do
  • 4 šálky hovězí vývar Přidáno do
  • 1 čajová lžička Sušený rozmarýn Přidáno do
  • 12 čajová lžička sušený tymián Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Začněte zahříváním olivového oleje ve velkém hrnci na mírném ohni. Po zahřátí přidejte kousky hovězího masa a bohatě je osolte a opepřete. Nezapomeňte, že klíčem k chutnému guláši je dobře ochucený kus masa.

2. Krok

Jakmile je hovězí maso ze všech stran propečené (obvykle to trvá asi 7-8 minut), vyjměte ho z hrnce a dejte stranou. Do stejného hrnce přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte, dokud cibule nezprůsvitní. Tímto způsobem skvěle využijete chutě, které zůstaly po hovězím mase.

3. Krok

Nyní přidejte mrkev, celer a brambory. Vařte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nebojte se, že by zelenina byla příliš kašovitá, bude se vařit dál, jak se bude dusit.

4. Krok

Vraťte hovězí maso zpět do hrnce a vmíchejte nakrájená rajčata, hovězí vývar, sušený rozmarýn a sušený tymián. Guláš přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Hrnec přikryjte a nechte vařit asi 2 hodiny. Pamatujte, že čím déle se dusí, tím více se chutě spojí a hovězí maso bude křehčí.

5. Krok

Guláš ochutnejte a v případě potřeby upravte koření. Podávejte s čerstvým chlebem a vychutnejte si toto útulné, uklidňující jídlo!

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Domácí kuřecí polévka při nachlazení

Není nad teplou a lahodnou kuřecí polévku, která zmírní příznaky nepříjemného nachlazení. Tento recept se v průběhu let zdokonaloval a pokaždé, když byl někdo z mé rodiny nemocný, měl naprostý úspěch. Aromatické koření a chutné kuřecí maso v kombinaci s léčivou silou polévky nejsou nic jiného než kouzelné.

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Polévka z mletého masa "Chilli Con Carne"

Vydatná a pikantní polévka, ideální pro příjemné jídlo v chladném počasí. Tato polévka je v naší rodině klasikou. Z receptu je jí hodně - takže se připravte na lahodné zbytky nebo jídlo do mrazáku, je protažená zeleninou a kořením, takže si můžete vychutnat všechny chutě mexické kuchyně.

Vaření tradičního vývaru z kostí

Tento vydatný vývar z kostí je tradiční recept, který dělám neustále, zejména v chladnějších měsících. Čas od času do něj také přidávám zbytky bio zeleniny, například oloupanou mrkev nebo pórek, což vývaru dodá ještě intenzivnější chuť. Je nejen nesmírně chutný, ale také mimořádně bohatý na živiny a zdravý.

Snadné kuřecí prsa na kari s kokosovým mlékem

Bohaté chutě tohoto pokrmu jsou velmi příjemné a vždycky mají úspěch, ať už jde o večeři ve všední den, nebo o posezení s přáteli.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Domácí kuřecí polévka při nachlazení

Není nad teplou a lahodnou kuřecí polévku, která zmírní příznaky nepříjemného nachlazení. Tento recept se v průběhu let zdokonaloval a pokaždé, když byl někdo z mé rodiny nemocný, měl naprostý úspěch. Aromatické koření a chutné kuřecí maso v kombinaci s léčivou silou polévky nejsou nic jiného než kouzelné.

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Polévka z mletého masa "Chilli Con Carne"

Vydatná a pikantní polévka, ideální pro příjemné jídlo v chladném počasí. Tato polévka je v naší rodině klasikou. Z receptu je jí hodně - takže se připravte na lahodné zbytky nebo jídlo do mrazáku, je protažená zeleninou a kořením, takže si můžete vychutnat všechny chutě mexické kuchyně.

Vaření tradičního vývaru z kostí

Tento vydatný vývar z kostí je tradiční recept, který dělám neustále, zejména v chladnějších měsících. Čas od času do něj také přidávám zbytky bio zeleniny, například oloupanou mrkev nebo pórek, což vývaru dodá ještě intenzivnější chuť. Je nejen nesmírně chutný, ale také mimořádně bohatý na živiny a zdravý.

Snadné kuřecí prsa na kari s kokosovým mlékem

Bohaté chutě tohoto pokrmu jsou velmi příjemné a vždycky mají úspěch, ať už jde o večeři ve všední den, nebo o posezení s přáteli.

Reels

Nové

Hlavní kategorie