INZERCE

Spaghetti Pomodoro

Spaghetti al pomodoro je tradiční italské jídlo, které je jednoduché na přípravu, ale zároveň výborné na chuti. Skládá se především z čerstvých rajčat, česneku a bazalky. Lze jej podávat jako hlavní chod nebo jako předkrm.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g špagety Přidáno do
  • 800 g zralých rajčat Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • hrst čerstvé bazalky Přidáno do
  • 4 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V kastrolu ohřejte olivový olej a přidejte na drobno nakrájený česnek. Restujte česnek dozlatova.

2. Krok

Přidejte na kousky nakrájená rajčata a vložte do kastrolu.

3. Krok

Přidejte sůl, pepř a bazalku. Rajčata nechte na mírném ohni dusit asi 15 minut, dokud nezačnou být měkká a šťavnatá.

4. Krok

Mezitím uvařte spaghetti v osolené vodě podle návodu na balení. Poté je sceďte.

5. Krok

Hotovou rajčatovou omáčku smíchejte se spaghetti a dobře promíchejte.

6. Krok

Podávejte ihned, posypte případně parmezánem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1634 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

508 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1873 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty