INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=9i2zVKljBAg

Špagety carbonara

Zjistěte, jak připravit vynikající špagety carbonara. Toto sýrové těstovinové jídlo je oblíbeným italským pokrmem a díky správné technice ho můžete pokaždé připravit dokonale.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 100 g slanina Přidáno do
  • 50 g sýra pecorino Přidáno do
  • 50 g parmazánu Přidáno do
  • 3 velká vejce Přidáno do
  • 350 g špaget Přidáno do
  • 2 oloupané celé stroužky česneku Přidáno do
  • 50 g nesoleného masla Přidáno do
  • mořská sůl čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Dejte vařit velký hrnec s vodou.

2. Krok

Nakrájejte 100 g pancetty nadrobno a nejprve ji zbavte kůže. Nastrouhejte najemno 50 g sýra pecorino a 50 g parmazánu a smíchejte je dohromady.

3. Krok

Rozšlehej 3 velká vejce ve střední misce a ochuť je trochou čerstvě nastrouhaného černého pepře. Vše dejte stranou.

4. Krok

Do vroucí vody přidejte 1 lžičku soli, přidejte 350 g špaget, a když se voda opět začne vařit, vařte je přikryté na mírném ohni 10 minut nebo dokud nejsou al dente (právě uvařené).

5. Krok

Rozmačkejte 2 oloupané stroužky česneku ostřím nože, abyste je jen otloukli.

6. Krok

Zatímco se špagety vaří, osmahněte pancettu s česnekem. Do velké pánve nebo woku kápněte 50 g nesoleného másla a jakmile se máslo rozpustí, vložte do něj pancettu a česnek.

7. Krok

Za častého míchání nechte na mírném ohni asi 5 minut smažit, dokud pancetta nezezlátne a nezkřehne. Česnek již získal svou chuť, proto jej vyjměte děrovanou lžící a vyhoďte.

8. Krok

Pancettu udržujte na mírném ohni. Když jsou těstoviny hotové, vyjměte je z vody vidličkou nebo kleštěmi na těstoviny a vložte je do pánve spolu s pancettou. Nebojte se, pokud na pánev spadne i trochu vody (chcete, aby se tak stalo), a vodu z těstovin zatím nevyhazujte.

9. Krok

Většinu sýra vmíchejte do vajec a malou hrst si nechte na pozdější posypání.

10. Krok

Pánev se špagetami a pancettou odstavte z ohně. Nyní rychle přilijte vejce a sýr. Pomocí kleští nebo dlouhé vidličky nadzvedněte špagety, aby se snadno promíchaly s vaječnou směsí, která zhoustne, ale nezměkne se, a vše se obalilo.

11. Krok

Přidejte další vodu na vaření těstovin, aby byly šťavnaté (mělo by stačit několik lžic). Nechcete je mít mokré, jen vlhké. V případě potřeby je trochu osolte.

12. Krok

Pomocí vidličky s dlouhým hrotem těstoviny stočte na talíř nebo mísu. Ihned podávejte posypané zbylým sýrem a posypané černým pepřem. Pokud se pokrm před podáváním trochu vysuší, přilijte ještě trochu horké vody na těstoviny a lesklá omáčka se znovu oživí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2789 recepty