INZERCE

Smrkový med za studena

Smrkový med je tradiční a léčivý produkt získávaný z jehličí smrků. Tento med je oblíbený pro své unikátní aroma a léčivé vlastnosti. Zde je recept, jak připravit smrkový med.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 500 g čerstvě sbíraného jehličí smrku Přidáno do
  • 1 kg cukru Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • 1 lžička kyseliny citronové volitelné Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Sběr jehličí a příprava:

2. Krok

Sbírejte čerstvé a čisté jehličí smrku. Snažte se vybírat jehličí zdravých stromů.

3. Krok

Odstraňte případné nečistoty ze sbíraného jehličí.

4. Krok

Příprava jehličí:

5. Krok

Jemně nasekejte jehličí smrku, aby se uvolnily aroma a léčivé složky.

6. Krok

Nasekané jehličí dejte do sklenice s uzávěrem.

7. Krok

Přidání cukru:

8. Krok

Přidejte 1 kg cukru ke sklenici se jehličím.

9. Krok

Uzavřete sklenici a důkladně protřepejte, aby se cukr rovnoměrně rozložil.

10. Krok

Přidání citronu:

11. Krok

Nastrouhejte kůru z citronu a přidejte ji do směsi jehličí a cukru.

12. Krok

Přidejte také šťávu z citronu.

13. Krok

Kyselina citronová (volitelná):

14. Krok

Pokud chcete prodloužit trvanlivost medu, můžete přidat lžičku kyseliny citronové. Tím se sníží pH medu a zamezí se růstu mikrobů.

15. Krok

Uzavření a macerace:

16. Krok

Uzavřete sklenici pevným uzávěrem a důkladně protřepejte.

17. Krok

Umístěte sklenici na teplé místo (například na okno) a nechte směs macerovat po dobu 2 týdnů.

18. Krok

Během macerace občas sklenici otřeste, aby se cukr dobře rozpustil.

19. Krok

Scedění:

20. Krok

Po 2 týdnech směs sceďte přes jemné sítko nebo gázu, abyste odstranili jehličí a kůru z medu.

21. Krok

Scedlý med nalijte do čistých sklenic s uzávěrem.

22. Krok

Tímto způsobem připravený smrkový med je vhodný pro ty, kteří preferují zachování přírodních vlastností medu a nechtějí ho zahřívat.

Podobné recepty

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Medová marináda Pohlreich

Sladkokyselá marináda Pohlreich je parádní k jídlům z grilu, od vepřových kotlet až po kuřecí prsa. Po této marinádě získá jídlo výraznou chuť a krásnou barvu.

Jogurtový Dresink

Jogurtový dresink je svěží, zdravý a vysoce univerzální dresink, který můžete použít na téměř jakýkoli druh salátu. Je lehký, svěží a dodá vašim salátům tu správnou chuť!

Bílkový máslový krém

Bílkový máslový krém je lahodný a výživný krém k různým pokrmům, který kombinuje bohatost bílkovin s krémovou texturou a příjemnou chutí.

Mezze

Mezze, bližší západnímu předkrmu je základní součástí tradice středovýchodní kuchyně. Tento recept je inspirován rozmanitými chutěmi tohoto kulinářského fenoménu a zahrnuje hummus, baba ganoush, falafel a další lahůdky.

Dresing na burger

Dresing na burger je vynikajícím způsobem, jak přidat do svého burgeru další vrstvu chuti a textury. Existuje mnoho variant dresinků na burger, ale populárními ingrediencemi jsou například majonéza, kečup, hořčice, kysaná okurka, cibule, česnek a různé koření.

Klasická pikantní koktejlová omáčka na krevety

Každý večer s mořskými plody je díky této domácí koktejlové omáčce ke krevetám vždycky vzrušující.

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.

Podobné recepty

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Medová marináda Pohlreich

Sladkokyselá marináda Pohlreich je parádní k jídlům z grilu, od vepřových kotlet až po kuřecí prsa. Po této marinádě získá jídlo výraznou chuť a krásnou barvu.

Jogurtový Dresink

Jogurtový dresink je svěží, zdravý a vysoce univerzální dresink, který můžete použít na téměř jakýkoli druh salátu. Je lehký, svěží a dodá vašim salátům tu správnou chuť!

Bílkový máslový krém

Bílkový máslový krém je lahodný a výživný krém k různým pokrmům, který kombinuje bohatost bílkovin s krémovou texturou a příjemnou chutí.

Mezze

Mezze, bližší západnímu předkrmu je základní součástí tradice středovýchodní kuchyně. Tento recept je inspirován rozmanitými chutěmi tohoto kulinářského fenoménu a zahrnuje hummus, baba ganoush, falafel a další lahůdky.

Dresing na burger

Dresing na burger je vynikajícím způsobem, jak přidat do svého burgeru další vrstvu chuti a textury. Existuje mnoho variant dresinků na burger, ale populárními ingrediencemi jsou například majonéza, kečup, hořčice, kysaná okurka, cibule, česnek a různé koření.

Klasická pikantní koktejlová omáčka na krevety

Každý večer s mořskými plody je díky této domácí koktejlové omáčce ke krevetám vždycky vzrušující.

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty