INZERCE

Smažený květák

Smažený květák je fantastický recept, velmi snadný a rychlý na přípravu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 květák Přidáno do
  • 100 g hladké mouky Přidáno do
  • 150 ml studeného piva Přidáno do
  • strouhanka Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do
  • olej Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Začněte přípravou těsta na smažení piva, které by mělo být hustší než obvykle.

2. Krok

Do mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek.

3. Krok

Přidejte studené pivo a špetku soli a dobře promíchejte vidličkou nebo ručním šlehačem, aby bylo těsto homogenní a bez hrudek.

4. Krok

Květák dobře omyjte a osušte a nakrájejte na kousky.

5. Krok

Strouhanku dejte do mísy.

6. Krok

Kousky květáku namočte nejprve do těstíčka a poté do strouhanky.

7. Krok

Rozehřejte velké množství arašídového oleje a po rozpálení smažte obalené kousky květáku maximálně 5-10 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

8. Krok

Smažený květák vyjměte z trouby a položte na papírové utěrky.

9. Krok

Smažený květák podávejte horký, teplý nebo i studený.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

269 recepty

Dýně

51 recepty

Zelí

166 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dršťky

118 recepty

Nepečené

202 recepty

Jablko

156 recepty

Oběd

2825 recepty

Čínský

7 recepty

Celer

143 recepty