INZERCE

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 gramy kysaného zelí Přidáno do
  • 4 klobásy (ideálně vepřové) Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 4 hřebíček česneku Přidáno do
  • 200 gramy mouky Přidáno do
  • 3 středně velké brambory Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 2 Lžíce sádla Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Zelí spaříme vodou a pak ho necháme vypotit na sádle spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem, kmínem, solí a pepřem.

2. Krok

Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a smícháme s moukou, osolíme a uděláme těsto. Těsto pak tvarujeme na malé šišky.

3. Krok

V jiné větší pánvi připravíme vroucí slanou vodu a vložíme do ní šišky. Vaříme cca 7 minut.

4. Krok

Klobásy nakrájíme na kolečka a opečeme na sádle.

5. Krok

Po uvaření je přidáme do pánve, kde máme zelí, poté přidáme majoránku a kousky klobásy, osmahneme a podáváme. Střapačky se zelím jsou na světě!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

101 recepty