INZERCE

Zdroj: Pixabay

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa (plec nebo krkovice) Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 100 ml červeného vína Přidáno do
  • 400 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 1 lžička tymiánu Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

V hlubším hrnci nebo hrnci na ragú zahřejte olivový olej na středním plameni.

2. Krok

Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji asi 3-4 minuty, dokud nezměkne a nestane se skleněnou.

3. Krok

Přidejte nakrájený česnek a smažte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.

4. Krok

Přidejte hovězí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.

5. Krok

Přidejte nakrájené mrkve a smažte je asi 5 minut, než změknou.

6. Krok

Přidejte rajčatový protlak a promíchejte.

7. Krok

Postupně přilijte červené víno a nechte ho vařit asi 5 minut, nebo dokud se trochu nevyvaří.

8. Krok

Přidejte hovězí vývar, tymián a bobkové listy. Přiveďte směs k varu.

9. Krok

Snížte plamen na minimum, přikryjte hrnec a nechte ragú vařit na mírném ohni asi 1,5 až 2 hodiny, dokud se maso nezměkne a omáčka zhoustne. Občas promíchejte a případně přilijte více vývaru, pokud je to potřeba.

10. Krok

Před podáváním ochutnejte omáčku solí a pepřem podle chuti. Odstraňte bobkové listy.

11. Krok

Servírujte hovězí ragú s těstovinami, rýží nebo bramborami a užijte si lahodnou italskou klasiku! Dušené hovězí ragú je na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty