Rybičková pomazánka
Nejlepší rybičková pomazánka je skvělým způsobem, jak využít rybí filet a udělat si z něj chutnou pomazánku.
Ingredience
- 400 g rybího filetu třeba tuňák
- losos nebo sleď
- 150 g zakysané smetany
- 2 Lžíce majonézy
- 1 střední cibule
- 1 malé okurka
- 1 stroužek česneku
- prolisovaný
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 Lžíce jemně nasekané petrželky
- 1⁄2 šťava z citrónu
- Sůl čerstvě mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Pokud používáte čerstvý rybí filet, očistěte ho a omyjte pod tekoucí vodou. Osušte ho ubrouskem. Pokud používáte konzervovaný rybí filet, otevřete konzervu a slijte šťávu.
Nasekejte rybí filet na drobné kousky a dejte je do mísy. Přidejte zakysanou smetanu, majonézu, nakrájenou cibuli, nakrájenou okurku, prolisovaný česnek a dijonskou hořčici. Dobře promíchejte.
Přidejte petrželku, šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem.
Pokud máte rádi hladší konzistenci, můžete pomazánku dát do mixéru a rozmixovat na hladkou pastu.
Nechte pomazánku v lednici odpočinout alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
Podávejte rybičkovou pomazánku na chléb, tousty nebo jako náplň do sendvičů nebo kanapek.
Dobrou chuť!