INZERCE

Zdroj: Alexander Mychko for dreamstime

"Rakott Krumpli" maďarská specialita

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších maďarských receptů, který se v naší rodině dědí už po generace. Rakott Krumpli je maďarské jídlo, které se skládá z brambor, zakysané smetany, klobásy a vajec. Připravuje se jako nákyp, kdy se ingredience navrství na sebe. Je ideální pro chladné zimní dny a na rodinných sešlostech se vždy stane hitem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Brambory Přidáno do
  • 4 Vejce Přidáno do
  • 200 g Uzená klobása Přidáno do
  • 200 g Zakysaná smetana Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 Tablespoon Máslo na vymazání zapékací misky Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Pro přípravu Rakott Krumpli nejprve oloupejte brambory a nakrájejte je na 1 cm silné plátky. Doporučuji použít voskované brambory, protože si během pečení lépe udržují tvar.

2. Krok

Brambory vařte ve velkém hrnci s osolenou vodou, dokud nejsou měkké, ale nerozpadají se. To obvykle trvá asi 15 minut.

3. Krok

Zatímco se brambory vaří, uvařte vejce natvrdo.

4. Krok

Klobásu nakrájejte na tenké plátky. Můžete použít jakýkoli druh uzeniny, ale já dávám přednost maďarské klobáse kolbasz.

5. Krok

Když jsou vejce uvařená natvrdo, opláchněte je studenou vodou a oloupejte. Poté je nakrájejte na plátky.

6. Krok

Zatímco připravujete zapékací misku, předehřejte troubu na 180 °C.

7. Krok

Zapékací misku vymažte máslem, aby se nic nepřichytilo.

8. Krok

Nyní do zapékací mísy navrstvěte jednotlivé ingredience: začněte vrstvou brambor, poté vrstvou vajec a vrstvou klobásy. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a na závěr položte vrstvu brambor.

9. Krok

Celé to rovnoměrně potřete zakysanou smetanou. Ta dodá nákypu krémovou strukturu a zvýrazní jeho chuť.

10. Krok

Rakott Krumpli Casserole pečte asi 30 minut v předehřáté troubě, dokud není na povrchu lehce hnědý a pečení nevytvoří nádhernou vůni.

Podobné recepty

Krůtí prsa na houbách

Velmi rychlý a snadný oběd

Zelná polévka

Srdnatá a zdraví prospěšná polévka. Ideální na chladné dny. Ingredience se prostě všechny vaří dohromady, dokud není zelí měkké!

Rustikální dušené mleté maso

Tento silný a vydatný guláš se nám nejednou stal záchranou v chladných zimních dnech. Svěžest zeleniny a brambor v kombinaci s pikantní chutí mletého masa tvoří vynikající kombinaci. Přidejte toast nebo čerstvou bagetu a den je zachráněn. Každá lžíce mi připomíná, kolikrát jsme tento pokrm s radostí a nadšením připravovali a vychutnávali.

Rychlé a snadné gratinování brambor a pórku

Tento recept na "bramborový pórkový nákyp" je jedním z mých nejoblíbenějších zimních jídel. Je krémový, hřejivý a velmi sytý. Tento pokrm jsem pro svou rodinu a přátele připravila už nesčetněkrát a vždycky má velký úspěch. Čerstvý pórek a brambory jsou dušené s česnekem a poté zapečené v troubě - lahůdka pro chuťové buňky!

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Rychlá omáčka na špagety z kuřecích prsou

Mnohem lépe než z obchodu ..

Bavorské bramborové placky "Reiberdatschi"

Vždycky ráda vařím Reiberdatschi pro svou rodinu, zejména když je venku chladno a chceme něco útulného. Je to typické bavorské jídlo, které je oblíbené v mnoha jihoněmeckých domácnostech. Jsou křupavé, pikantní a neuvěřitelně chutné, zvlášť když se podávají s čerstvou jablečnou omáčkou.

Podobné recepty

Krůtí prsa na houbách

Velmi rychlý a snadný oběd

Zelná polévka

Srdnatá a zdraví prospěšná polévka. Ideální na chladné dny. Ingredience se prostě všechny vaří dohromady, dokud není zelí měkké!

Rustikální dušené mleté maso

Tento silný a vydatný guláš se nám nejednou stal záchranou v chladných zimních dnech. Svěžest zeleniny a brambor v kombinaci s pikantní chutí mletého masa tvoří vynikající kombinaci. Přidejte toast nebo čerstvou bagetu a den je zachráněn. Každá lžíce mi připomíná, kolikrát jsme tento pokrm s radostí a nadšením připravovali a vychutnávali.

Rychlé a snadné gratinování brambor a pórku

Tento recept na "bramborový pórkový nákyp" je jedním z mých nejoblíbenějších zimních jídel. Je krémový, hřejivý a velmi sytý. Tento pokrm jsem pro svou rodinu a přátele připravila už nesčetněkrát a vždycky má velký úspěch. Čerstvý pórek a brambory jsou dušené s česnekem a poté zapečené v troubě - lahůdka pro chuťové buňky!

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Rychlá omáčka na špagety z kuřecích prsou

Mnohem lépe než z obchodu ..

Bavorské bramborové placky "Reiberdatschi"

Vždycky ráda vařím Reiberdatschi pro svou rodinu, zejména když je venku chladno a chceme něco útulného. Je to typické bavorské jídlo, které je oblíbené v mnoha jihoněmeckých domácnostech. Jsou křupavé, pikantní a neuvěřitelně chutné, zvlášť když se podávají s čerstvou jablečnou omáčkou.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

274 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty