Zdroj: Pixabay : adoproducciones
Portugalský guláš "Caldo verde"
Caldo Verde je tradiční portugalský guláš, který se vyznačuje jednoduchostí a použitím čerstvých surovin. Tento recept jsem připravovala mnohokrát a vždy je to lahůdka pro smysly. Silná chuť kapusty a choriza se doplňuje se zemitou dobrotou kaštanových brambor a vytváří pokrm, který je vydatný a povzbuzující zároveň.
Ingredience
- 2 Tablespoon olivový olej
 - 1 nakrájené na kostičky Cibule
 - 3 nakrájené stroužky česneku
 - 1 čerstvější Kukuřice v kusech
 - 500 g červené brambory nakrájené na kostičky
 - 1 Klobása (nejlépe chorizo), nakrájené na plátky
 - 600 g Hrubě nasekaná kapusta
 - 11⁄2 l kuřecí vývar
 - sůl a pepř podle chuti
 
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li uvařit dušené maso caldo verde, nejprve na velké pánvi na mírném ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a smažte je, dokud nezměknou a nezprůsvitní. Pravidelně míchejte, aby se nic nepřipálilo.
Přidejte brambory a kukuřici a vařte je několik minut, dokud nejsou mírně měkké. Občas promíchejte, aby se brambory nepřichytily.
Přidejte chorizo a kapustu a dobře promíchejte, dokud kapusta nezačne vadnout. Doporučuji přidávat kapustu postupně, protože zpočátku zabírá v hrnci hodně místa, ale rychle se rozpadá.
Nyní přidejte kuřecí vývar a dušené maso přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte dusit 30-40 minut, dokud nejsou všechny ingredience dobře uvařené.
Polévku caldo verde podle chuti osolte a opepřete a podávejte. Osobně se domnívám, že tento pokrm chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě stihnou pořádně propojit.