INZERCE

Zdroj: Unsplash

Pomalu pečený vepřový bůček

Pomalu pečený vepřový bůček, krásně šťavnatý a měkký. Toto je snadný recept, který potřebuje jen krátkou přípravu a poté 3 hodiny v troubě. Ideální na nedělní oběd i narozeninové oslavy.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
8
  • 112 kg vepřového bůčku Přidáno do
  • 14 šálku hořčice Přidáno do
  • 14 šálku medu Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička pepře Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte hořčici, med, olivový olej, sůl, pepř a česnek v misce.

2. Krok

Potřete směsí vepřový bůček. Položte maso na pečící plech s vysokými stranami. Pečte po dobu 3 hodin nebo dokud teplota masa na nejtlustším místě nedosáhne 63°C. Před podáváním nechte maso odpočinout po dobu 10 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2791 recepty