:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/atqUjHwNNXb9KmdBxjEE/b62b2b3f8cbe54aefcdddfb8df0202.png)
Polský žurek
Polévka žurekje tradiční polská polévka z kvasnicového zakysaného vývaru. Je to hustá polévka, která se často podává s kousky uzeného masa, klobásy, vajíčkem nebo bramborami.
Ingredience
- 1 litrů kvasnicový zakysaný vývar
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g uzeného masa
- 100 g bílé klobásy
- 1 Lžíce masla
- 2 vejce
- 2 brambory
- 4 Lžíce smetany
- sůl a pepř podle chuti
- petrželka na ozdobu
- 1 Lžíce mouky na zahuštění
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci si roztopte máslo a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidejte uzené maso a bílou klobásu nakrájené na kousky a osmažte je dozlatova.
Přidejte prolisovaný česnek a restujte ho s masem a cibulí.
Přidejte žurek a vařte asi 20 minut.
Mezitím si v jiném hrnci uvařte vajíčka na tvrdo a oloupejte je. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a také je uvařte.
Do polévky přidejte uvařené brambory a smetanu a vše dochuťte solí a pepřem. Pokud je polévka příliš řídká, přidejte lžíci mouky rozpuštěné ve vodě a nechte ještě chvíli povřít.
Polský žurek podávejte s nakrájeným uvařeným vajíčkem a ozdobte petrželkou.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/jkL01aIv6cISebxf93rb/e0f5e293f1487db771b01e9abf62cc.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/J0mKH6Imvxv0mRY5ejIa/519d8aa0b5852b42680cfa47eb841f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/cm80ONKVxwD6QF5eHwZW/4877d4cdacd437a925da8e06556f2e.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/TFarnv5jKZ5HJDNPRKQA/dc1e3a37ee0460d1d35d5b4d4d49aa.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/ocEEovYEMU9O5v5OIfr0/c180ee22740ecd4dce4cdb2a795d05.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/JpXf5zEKqu-x4UhKO0rD/3e658a3e90ee343838d3538735a763.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/rigvTh4Q4LELRjIB4Qye/29184899860b1d03b2aa9b637d1699.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/LPo4CUJ0aLSnm18KteEx/e3797b26c296510ef4e3787e38638f.jpeg)











