INZERCE

Zdroj: Canva

Pizza těsto

Kdo by nemiloval pizzu? Tato pochoutka všech dětí, ale i dospělých je oblíbená po celém světě a vy si ji můžete udělat i u sebe doma! Víte jak na to?

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 10 g sůl Přidáno do
  • 7 g suchého droždí Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 300 ml teplé vody Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku a sůl.

2. Krok

V jiné misce rozmíchejte droždí s teplou vodou a nechte 5 minut vzejít.

3. Krok

Přidejte olivový olej a rozmíchané droždí do mísy s moukou a solí.

4. Krok

Poté vypracujte hladké a elastické těsto, které se nelepí na ruce!

5. Krok

Těsto dejte do vymazané a vysypané mísy, přikryjte fólií a nechte asi 1 hodinu kynout na teplém místě.

6. Krok

Těsto poté rozdělte na menší kuličky podle počtu pizz, které chcete udělat. Ty nechte dalších 15 minut kynout.

7. Krok

Těsto poté můžete plnit podle vašich přání a pečte na rozpálené pizzové peci nebo v troubě při 220 °C po dobu 8-10 minut.

8. Krok

A je hotovo, teď už jen podávejte a vychutnávejte si svou domácí pizzu!

Podobné recepty

Pizza calzone

Pizza Calzone je klasická italská pizza, která je přeložena do poloviny a naplněna různými surovinami podle chuti. Tato pizza je skvělá na večeři nebo jako rychlý oběd.

Buchtičky se šodó

Buchtičky se šodo jsou tradiční český dezert, který si zamilují všechny generace. Tento recept je krok za krokem, takže se vám buchtičky zaručeně povedou jako od babičky.

Domácí italská pizza

Na italskou pizzu nemusíte pouze do restaurace! Tento recept není složitý, pouze to chce trpělivost nechat vykynout těsto - a pak už si jen můžete dopřát vynikající čerstvou pizzu! Rozhodně se nevyplatí šetřit na ingrediencích.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Domácí autentická italská pizza Margherita

Nic mě neuspokojí víc než hostina s žvýkací, ale pevnou kůrkou naplněnou světlou a pikantní rajčatovou omáčkou, pokrytou uspokojivou vrstvou smetanové rozpuštěné mozzarelly, posypanou bazalkou a pokapanou olivovým olejem.

Zemlbába z vánočky

Krémové sýrové spaetzle Německá kuchyně

Klasikou německé kuchyně, která nikdy nezklame, jsou rozhodně krémové Käsespätzle. Jako rodilá Švábka jsem tento recept od dětství nesčetněkrát připravovala a vylepšovala, a proto mohu potvrdit: S těmi správnými ingrediencemi a několika triky v rukávu jsou domácí Käsespätzle neodolatelně chutné!

Podobné recepty

Pizza calzone

Pizza Calzone je klasická italská pizza, která je přeložena do poloviny a naplněna různými surovinami podle chuti. Tato pizza je skvělá na večeři nebo jako rychlý oběd.

Buchtičky se šodó

Buchtičky se šodo jsou tradiční český dezert, který si zamilují všechny generace. Tento recept je krok za krokem, takže se vám buchtičky zaručeně povedou jako od babičky.

Domácí italská pizza

Na italskou pizzu nemusíte pouze do restaurace! Tento recept není složitý, pouze to chce trpělivost nechat vykynout těsto - a pak už si jen můžete dopřát vynikající čerstvou pizzu! Rozhodně se nevyplatí šetřit na ingrediencích.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Domácí autentická italská pizza Margherita

Nic mě neuspokojí víc než hostina s žvýkací, ale pevnou kůrkou naplněnou světlou a pikantní rajčatovou omáčkou, pokrytou uspokojivou vrstvou smetanové rozpuštěné mozzarelly, posypanou bazalkou a pokapanou olivovým olejem.

Zemlbába z vánočky

Krémové sýrové spaetzle Německá kuchyně

Klasikou německé kuchyně, která nikdy nezklame, jsou rozhodně krémové Käsespätzle. Jako rodilá Švábka jsem tento recept od dětství nesčetněkrát připravovala a vylepšovala, a proto mohu potvrdit: S těmi správnými ingrediencemi a několika triky v rukávu jsou domácí Käsespätzle neodolatelně chutné!

Reels

Nové