INZERCE

Pickles

Pickles je ideální způsob, jak využít zeleninu z vlastní zahrádky po celý zimní období. Pickles jsou skvělé jako příloha, do salátu, nebo jen tak na chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 2 kg okurek Přidáno do
  • 1 kg mrkve Přidáno do
  • 1 kg cibule Přidáno do
  • 1 kg papriky Přidáno do
  • 500 g zelí Přidáno do
  • Hrst vlašských ořechů nebo lískových Přidáno do
  • 1 l octa Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • 1 Lžíce Soli Přidáno do
  • 1 Lžíce cukru Přidáno do
  • 2 lžíce hořčičných semínek Přidáno do
  • Hrst pepřových zrn Přidáno do
  • 10 ks bobkových listů Přidáno do
  • několik stroužků česneku Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Začneme tím, že si připravíme zeleninu. Okurky, mrkev, cibule, papriku a zelí nakrájíme na menší kousky - já preferuji asi centimetrové. Rovněž oříšky a česnek nakrájíme na menší dílky. Ve velké míse smícháme všechny ingredience a necháme odstát, ideálně přes noc, aby se všechny chutě propojily.

2. Krok

Následně si připravíme základ nálevu. Do velkého hrnce vlijeme ocet, vodu, přidáme sůl, cukr, hořčičná semínka, pepřová zrna a bobkové listy. Nálev přivedeme k varu a varíme asi deset minut.

3. Krok

Do sklenic, které jsme předem důkladně vymyli a vysušili, vložíme naši zeleninovou směs. Snažíme se, aby byla zelenina vcelku rovnoměrně rozložená a aby ve sklenicích nezůstaly prázdné místa. Do sklenic přidáme ještě nasekané oříšky a česnek.

4. Krok

Horký nálev přelijeme do sklenic s zeleninou a dobře zavřeme. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme cca 15 minut. Poté sklenice otočíme zpět a necháme je vychladnout a naložit. Je dobré je uložit na temné a chladné místo a nechat alespoň 2 týdny naložit, než je otevřeme.

Podobné recepty

Kimchi: korejský kvašený salát plný vitamínů

Kimchi je typický jihokorejský pokrm, který se skládá z kvašené zeleniny, jako je například pekingské zelí, cibule nebo česnek. Kimchi je plné prospěšných bakterií pro trávení a má silnou, kořenitou chuť.

Kimči salát korejská kuchyně

Salát kimči je neodmyslitelnou součástí korejské kuchyně a já ho často připravuji pro přátele a rodinu. Kvašený pokrm je nejen chutný, ale také zdraví prospěšný. Jeho příprava vyžaduje trochu času a trpělivosti, ale chuť za to rozhodně stojí.

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Pravý salát Coleslaw (jako z KFC)

Připravte si tento skvělý recept na pravý salát Coleslaw, který chutná jako z KFC. Hodí se jako svěží příloha k masu nebo grilované zelenině. Coleslaw je typický pro USA a je oblíbený pro svou jednoduchost a chutnost.

Kysané zelí do šroubovacích sklenic

S každým příchodem podzimu připravuji kysané zelí na zimu. Jeho lahodná chuť a množství vitaminů jsou pro mě nezbytností a chrání mou rodinu před nachlazením.

Kapustová polévka od babičky

Kapustová polévka s bramborem či kapustová polévka s klobásou, obě varianty jsou velmi chutné! V tomto receptu si připravíme dobrou kapustovou polévku jako od babičky.

Domácí kvašená zelenina

Rychlé, zdravé a snadné zpracování zeleniny pomocí přírodního mléčného kvašení. Tímto způsobem můžeme zpracovat různé druhy zeleniny - červenou řepu, ředkvičky, kedlubny, pórek, brokolici, květák.

Červené zelí recept

Červené zelí je všestranná, chutná a zdravá zelenina, kterou lze připravovat na mnoho způsobů. Je součástí mnoha mezinárodních receptů a je oblíbené zejména v německé kuchyni. Dnes vám ukážu, jak připravit červené zelí na tradiční způsob.

Podobné recepty

Kimchi: korejský kvašený salát plný vitamínů

Kimchi je typický jihokorejský pokrm, který se skládá z kvašené zeleniny, jako je například pekingské zelí, cibule nebo česnek. Kimchi je plné prospěšných bakterií pro trávení a má silnou, kořenitou chuť.

Kimči salát korejská kuchyně

Salát kimči je neodmyslitelnou součástí korejské kuchyně a já ho často připravuji pro přátele a rodinu. Kvašený pokrm je nejen chutný, ale také zdraví prospěšný. Jeho příprava vyžaduje trochu času a trpělivosti, ale chuť za to rozhodně stojí.

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Pravý salát Coleslaw (jako z KFC)

Připravte si tento skvělý recept na pravý salát Coleslaw, který chutná jako z KFC. Hodí se jako svěží příloha k masu nebo grilované zelenině. Coleslaw je typický pro USA a je oblíbený pro svou jednoduchost a chutnost.

Kysané zelí do šroubovacích sklenic

S každým příchodem podzimu připravuji kysané zelí na zimu. Jeho lahodná chuť a množství vitaminů jsou pro mě nezbytností a chrání mou rodinu před nachlazením.

Kapustová polévka od babičky

Kapustová polévka s bramborem či kapustová polévka s klobásou, obě varianty jsou velmi chutné! V tomto receptu si připravíme dobrou kapustovou polévku jako od babičky.

Domácí kvašená zelenina

Rychlé, zdravé a snadné zpracování zeleniny pomocí přírodního mléčného kvašení. Tímto způsobem můžeme zpracovat různé druhy zeleniny - červenou řepu, ředkvičky, kedlubny, pórek, brokolici, květák.

Červené zelí recept

Červené zelí je všestranná, chutná a zdravá zelenina, kterou lze připravovat na mnoho způsobů. Je součástí mnoha mezinárodních receptů a je oblíbené zejména v německé kuchyni. Dnes vám ukážu, jak připravit červené zelí na tradiční způsob.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1143 recepty

Dezert

1592 recepty

Zapečené

385 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1813 recepty