INZERCE

Pickles

Pickles je ideální způsob, jak využít zeleninu z vlastní zahrádky po celý zimní období. Pickles jsou skvělé jako příloha, do salátu, nebo jen tak na chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 2 kg okurek Přidáno do
  • 1 kg mrkve Přidáno do
  • 1 kg cibule Přidáno do
  • 1 kg papriky Přidáno do
  • 500 g zelí Přidáno do
  • Hrst vlašských ořechů nebo lískových Přidáno do
  • 1 l octa Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • 1 Lžíce Soli Přidáno do
  • 1 Lžíce cukru Přidáno do
  • 2 lžíce hořčičných semínek Přidáno do
  • Hrst pepřových zrn Přidáno do
  • 10 ks bobkových listů Přidáno do
  • několik stroužků česneku Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Začneme tím, že si připravíme zeleninu. Okurky, mrkev, cibule, papriku a zelí nakrájíme na menší kousky - já preferuji asi centimetrové. Rovněž oříšky a česnek nakrájíme na menší dílky. Ve velké míse smícháme všechny ingredience a necháme odstát, ideálně přes noc, aby se všechny chutě propojily.

2. Krok

Následně si připravíme základ nálevu. Do velkého hrnce vlijeme ocet, vodu, přidáme sůl, cukr, hořčičná semínka, pepřová zrna a bobkové listy. Nálev přivedeme k varu a varíme asi deset minut.

3. Krok

Do sklenic, které jsme předem důkladně vymyli a vysušili, vložíme naši zeleninovou směs. Snažíme se, aby byla zelenina vcelku rovnoměrně rozložená a aby ve sklenicích nezůstaly prázdné místa. Do sklenic přidáme ještě nasekané oříšky a česnek.

4. Krok

Horký nálev přelijeme do sklenic s zeleninou a dobře zavřeme. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme cca 15 minut. Poté sklenice otočíme zpět a necháme je vychladnout a naložit. Je dobré je uložit na temné a chladné místo a nechat alespoň 2 týdny naložit, než je otevřeme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty