INZERCE

Zdroj: drKokos via istockPhotos

Pečený divočácký hřbet

Chutný recept, perfektní pro sváteční hostinu nebo nedělní oběd s rodinou. Divočácký hřbet se pomalu peče v troubě, dokud není měkký a šťavnatý.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Hřbet divočáka

  • 112 kg Hřbet divokého prasete Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 2 KL sůl Přidáno do
  • 1 KL pepř Přidáno do

Omáčka

  • 2 KL máslo Přidáno do
  • 1 Kus stroužek česneku Přidáno do
  • 1 Kus Cibule Přidáno do
  • 500 ml červené víno Přidáno do
  • 500 ml Divoký vývar Přidáno do
  • 1 KL Rozmarýn Přidáno do
  • 1 KL Tymián Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Na přípravu hřbetu divočáka předehřejte troubu na 160°C. Hřbet divočáka potřete olivovým olejem, solí a pepřem. Opečte ho na pánvi na vysoké teplotě, dokud nebude ze všech stran hnědý. Maso vložte do pekáče.

2. Krok

V téže pánvi rozpusťte máslo. Přidejte česnek a cibuli a dusíte, dokud nejsou měkké. Přidejte červené víno a vařte na vysoké teplotě po dobu 5 minut, abyste redukovali alkohol. Přidejte divoký vývar, rozmarýn a tymián a nechte omáčku 10 minut probublávat.

3. Krok

Přelijte omáčku přes hřbet divokého prasete. Zakryjte pekáč a dejte ho na 2 hodiny do trouby, dokud není maso měkké. Nechte maso před podáváním 10 minut odpočívat.

Podobné recepty

Pečené králíčí stehýnka

Tradiční německé jídlo, které zdůrazňuje jemnou chuť králíka. Je skvělé pro rodinné obědy nebo speciální příležitosti.

Jelení pečeně na omáčce

Chutné divoké jídlo, které je obzvláště oblíbené v chladném období. Jelení pečeně se dusí v kořeněné omáčce a je tím pádem obzvláště jemná a šťavnatá. Pokrm se nejlépe podává s knedlíky a červeným zelím.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Křupavé kuřecí paličky pečené v troubě

Tento recept na křupavá smažená kuřecí stehna je jedním z mých nejoblíbenějších receptů na příjemné víkendové jídlo. Kuřecí paličky jsou na povrchu křupavé a uvnitř křehké a šťavnaté, prostě neodolatelné. Díky koření, které v receptu používám, má kuře vždy aromatickou, výraznou, ale ne příliš silnou chuť.

Bramboráky s kuřecí směsí

Kuřecí směs na bramboráky jsou skvělým tradičním českým jídlem a jejich kombinace s kuřecím masem a zeleninou přinese nejen výživný, ale i lahodný pokrm. Vaření těchto vynikajících bramboráků s kuřecí směsí je snadné a rychlé, ideální pro rušné dny.

Chutné drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.

Podobné recepty

Pečené králíčí stehýnka

Tradiční německé jídlo, které zdůrazňuje jemnou chuť králíka. Je skvělé pro rodinné obědy nebo speciální příležitosti.

Jelení pečeně na omáčce

Chutné divoké jídlo, které je obzvláště oblíbené v chladném období. Jelení pečeně se dusí v kořeněné omáčce a je tím pádem obzvláště jemná a šťavnatá. Pokrm se nejlépe podává s knedlíky a červeným zelím.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Křupavé kuřecí paličky pečené v troubě

Tento recept na křupavá smažená kuřecí stehna je jedním z mých nejoblíbenějších receptů na příjemné víkendové jídlo. Kuřecí paličky jsou na povrchu křupavé a uvnitř křehké a šťavnaté, prostě neodolatelné. Díky koření, které v receptu používám, má kuře vždy aromatickou, výraznou, ale ne příliš silnou chuť.

Bramboráky s kuřecí směsí

Kuřecí směs na bramboráky jsou skvělým tradičním českým jídlem a jejich kombinace s kuřecím masem a zeleninou přinese nejen výživný, ale i lahodný pokrm. Vaření těchto vynikajících bramboráků s kuřecí směsí je snadné a rychlé, ideální pro rušné dny.

Chutné drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty