INZERCE

Zdroj: ajafoto from Getty Images

Pečená kachna s dušeným červeným zelím

Poctivá pomalu pečená kachna s dušeným červeným zelím.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 ks celá kachna Přidáno do
  • 200 g červené zelí Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 3 ks jablka Přidáno do
  • 4 ks Brambory Přidáno do
  • Sůl a černý pepř Přidáno do
  • 2 pl Cukr Přidáno do
  • 2 pl oleje Přidáno do
  • 2 pl Mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Nejprve kachnu důkladně umyjte a osušte.

2. Krok

Kachnu zvenku i zevnitř osolte a opepřete. Poté ji položíme na plech, na jehož dno dáme trochu vody, aby maso nebylo suché.

3. Krok

Kachnu vložte do trouby předehřáté na 180 °C na přibližně 2 hodiny. Každých 15 minut kachnu polévejte šťávou z pečení, aby maso zůstalo šťavnaté.

4. Krok

Mezitím na oleji osmahněte očištěná a nakrájená jablka spolu s červeným zelím, přidejte 2 lžíce cukru, sůl podle chuti a vodu. Zelí dusíme pod pokličkou asi 45 minut.

5. Krok

Když je kachna hotová, vyjměte ji z trouby a před porcováním ji nechte alespoň 10 minut odpočívat. Tento krok je velmi důležitý, protože kachna si díky němu uchová šťávu.

6. Krok

Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a uvařte v osolené vodě. Brambory jsou skvělou přílohou k tomuto pokrmu.

7. Krok

Nakonec přidejte do zelí 2 lžíce mouky rozpuštěné ve studené vodě a nechte zelí na mírném ohni dalších 10 minut.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

507 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Rýže

153 recepty

Mascarpone

100 recepty