INZERCE

Zdroj: fotoblend by Pixabay

Pečená hovězí játra po domácku

Jedním z mých nejoblíbenějších receptů a klasikou německé kuchyně jsou pečená hovězí játra. Tento pokrm připravuji ve své kuchyni už léta a postupem času jsem ho drobně upravovala, abych ho dovedla k dokonalosti. Jsem velmi ráda, že se s vámi o něj mohu podělit i zde.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězí játra Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • Mouka na poprašování Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 3 Tablespoon máslo Přidáno do
  • Trocha řepkového oleje Přidáno do
  • 250 ml Vývar Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Při přípravě receptu na pečená hovězí játra nejprve opláchněte hovězí játra pod studenou vodou a osušte je. Poté je nakrájejte na 1 cm silné plátky. Podle mých zkušeností poskytuje správná tloušťka plátků ideální šťavnatý konečný výsledek.

2. Krok

Nyní plátky jater obalte v mouce a přebytečnou mouku setřeste. Zjistil jsem, že tento krok dodá játrům nádhernou kůrčičku.

3. Krok

Na pánvi rozehřejte máslo a trochu řepkového oleje. Opatrně do ní vložte plátky jater a na středním plameni je opečte z obou stran. Já mám rád játra spíše středně propečená, takže je smažím asi 2 minuty z každé strany.

4. Krok

Játra vyjměte z pánve a dejte je stranou. Nyní na stejné pánvi osmažte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.

INZERCE
5. Krok

Do pánve vraťte opečená hovězí játra, přilijte vývar a na mírném ohni vše 10 minut povařte. Nakonec je osolte a opepřete.

6. Krok

Doporučuji podávat pečená hovězí játra s bramborovou kaší a zelenou zeleninou jako přílohou.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Pečená hovězí játra po domácku

Jedním z mých nejoblíbenějších receptů a klasikou německé kuchyně jsou pečená hovězí játra. Tento pokrm připravuji ve své kuchyni už léta a postupem času jsem ho drobně upravovala, abych ho dovedla k dokonalosti. Jsem velmi ráda, že se s vámi o něj mohu podělit i zde.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Při přípravě receptu na pečená hovězí játra nejprve opláchněte hovězí játra pod studenou vodou a osušte je. Poté je nakrájejte na 1 cm silné plátky. Podle mých zkušeností poskytuje správná tloušťka plátků ideální šťavnatý konečný výsledek.

2. Krok

Nyní plátky jater obalte v mouce a přebytečnou mouku setřeste. Zjistil jsem, že tento krok dodá játrům nádhernou kůrčičku.

3. Krok

Na pánvi rozehřejte máslo a trochu řepkového oleje. Opatrně do ní vložte plátky jater a na středním plameni je opečte z obou stran. Já mám rád játra spíše středně propečená, takže je smažím asi 2 minuty z každé strany.

4. Krok

Játra vyjměte z pánve a dejte je stranou. Nyní na stejné pánvi osmažte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.

5. Krok

Do pánve vraťte opečená hovězí játra, přilijte vývar a na mírném ohni vše 10 minut povařte. Nakonec je osolte a opepřete.

6. Krok

Doporučuji podávat pečená hovězí játra s bramborovou kaší a zelenou zeleninou jako přílohou.

Ingredience
500 g
hovězí játra
2
Cibule
2
stroužky česneku
Mouka na poprašování
sůl a pepř podle chuti
3 Tablespoon
máslo
Trocha řepkového oleje
250 ml
Vývar