INZERCE

Zdroj: Arundhati Sathe from Getty Images

Paratha

Recept na allo Paratha - tradiční indickou chlebovou slanou plackou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 100 ml vlažné vody Přidáno do
  • 4 Lžíce rozpuštěného másla Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněme tím, že v míse smícháme mouku a sůl. Poté pomalu, za stálého míchání, přilévajte vlažnou vodu. Těsto by mělo být dostatečně pevné a nelepivé, takže pokud nadále lepí, přidejte trochu více mouky.

2. Krok

Z těsta vypracujeme hladkou kouli a necháme ji odpočívat pokrytou utěrkou po dobu asi 20 minut.

3. Krok

Poté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Každý kus rozválíme na tenký plát a potřeme ho rozpuštěným máslem. Takto připravené placky skládáme jednu na druhou a opět rozválíme na tenký plát.

4. Krok

Následně rozehřejeme pánev na střední teplotu a placku na ní opékáme, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Při opékání nezapomeňte placku několikrát otočit.

5. Krok

Takto opakujeme s každou plackou. Hotovou parathu podáváme hned, dokud je ještě teplá.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Smažené karbanátky

Tradiční český smažené karbanátky recept, které jsou skvělým doplňkem k bramborám, rýži nebo těstovinám. Karbanátky jsou jemné, šťavnaté a chutné, a to díky kvalitním surovinám včetně vepřového masa a cibule.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Pikantní thajské smažené krevety satay

V tomto smaženém pokrmu se umami krevety, křupavá zelenina a pikantní omáčka satay spojí v úžasnou symfonii chutí.

Bramboráky s kuřecí směsí

Kuřecí směs na bramboráky jsou skvělým tradičním českým jídlem a jejich kombinace s kuřecím masem a zeleninou přinese nejen výživný, ale i lahodný pokrm. Vaření těchto vynikajících bramboráků s kuřecí směsí je snadné a rychlé, ideální pro rušné dny.

Chutné drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Smažené karbanátky

Tradiční český smažené karbanátky recept, které jsou skvělým doplňkem k bramborám, rýži nebo těstovinám. Karbanátky jsou jemné, šťavnaté a chutné, a to díky kvalitním surovinám včetně vepřového masa a cibule.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Pikantní thajské smažené krevety satay

V tomto smaženém pokrmu se umami krevety, křupavá zelenina a pikantní omáčka satay spojí v úžasnou symfonii chutí.

Bramboráky s kuřecí směsí

Kuřecí směs na bramboráky jsou skvělým tradičním českým jídlem a jejich kombinace s kuřecím masem a zeleninou přinese nejen výživný, ale i lahodný pokrm. Vaření těchto vynikajících bramboráků s kuřecí směsí je snadné a rychlé, ideální pro rušné dny.

Chutné drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1129 recepty

Dezert

1578 recepty

Oběd

2268 recepty

Saláty

213 recepty

Zapečené

381 recepty

Snídaně

484 recepty

Bezmasé pokrmy

1048 recepty