INZERCE

Zdroj: Arundhati Sathe from Getty Images

Paratha

Recept na allo Paratha - tradiční indickou chlebovou slanou plackou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 100 ml vlažné vody Přidáno do
  • 4 Lžíce rozpuštěného másla Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněme tím, že v míse smícháme mouku a sůl. Poté pomalu, za stálého míchání, přilévajte vlažnou vodu. Těsto by mělo být dostatečně pevné a nelepivé, takže pokud nadále lepí, přidejte trochu více mouky.

2. Krok

Z těsta vypracujeme hladkou kouli a necháme ji odpočívat pokrytou utěrkou po dobu asi 20 minut.

3. Krok

Poté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Každý kus rozválíme na tenký plát a potřeme ho rozpuštěným máslem. Takto připravené placky skládáme jednu na druhou a opět rozválíme na tenký plát.

4. Krok

Následně rozehřejeme pánev na střední teplotu a placku na ní opékáme, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Při opékání nezapomeňte placku několikrát otočit.

INZERCE
5. Krok

Takto opakujeme s každou plackou. Hotovou parathu podáváme hned, dokud je ještě teplá.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Paratha

Recept na allo Paratha - tradiční indickou chlebovou slanou plackou.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začněme tím, že v míse smícháme mouku a sůl. Poté pomalu, za stálého míchání, přilévajte vlažnou vodu. Těsto by mělo být dostatečně pevné a nelepivé, takže pokud nadále lepí, přidejte trochu více mouky.

2. Krok

Z těsta vypracujeme hladkou kouli a necháme ji odpočívat pokrytou utěrkou po dobu asi 20 minut.

3. Krok

Poté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Každý kus rozválíme na tenký plát a potřeme ho rozpuštěným máslem. Takto připravené placky skládáme jednu na druhou a opět rozválíme na tenký plát.

4. Krok

Následně rozehřejeme pánev na střední teplotu a placku na ní opékáme, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Při opékání nezapomeňte placku několikrát otočit.

5. Krok

Takto opakujeme s každou plackou. Hotovou parathu podáváme hned, dokud je ještě teplá.

Ingredience
200 g
hladké mouky
1 lžička
Soli
100 ml
vlažné vody
4 Lžíce
rozpuštěného másla