INZERCE

Zdroj: Arundhati Sathe from Getty Images

Paratha

Recept na allo Paratha - tradiční indickou chlebovou slanou plackou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 100 ml vlažné vody Přidáno do
  • 4 Lžíce rozpuštěného másla Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněme tím, že v míse smícháme mouku a sůl. Poté pomalu, za stálého míchání, přilévajte vlažnou vodu. Těsto by mělo být dostatečně pevné a nelepivé, takže pokud nadále lepí, přidejte trochu více mouky.

2. Krok

Z těsta vypracujeme hladkou kouli a necháme ji odpočívat pokrytou utěrkou po dobu asi 20 minut.

3. Krok

Poté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Každý kus rozválíme na tenký plát a potřeme ho rozpuštěným máslem. Takto připravené placky skládáme jednu na druhou a opět rozválíme na tenký plát.

4. Krok

Následně rozehřejeme pánev na střední teplotu a placku na ní opékáme, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Při opékání nezapomeňte placku několikrát otočit.

5. Krok

Takto opakujeme s každou plackou. Hotovou parathu podáváme hned, dokud je ještě teplá.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty