INZERCE

Nejlepší recept na rizoto

Dobré rizoto vůbec nemusí mít základ z masa. Naopak! Ty nejlepší a nejznámější recepty na krémovou rýži vznikly naprosto bez něj.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 polévková lžíce soli a další Přidáno do
  • 6 pl extra panenského olivového oleje Přidáno do
  • 12 velká bílá cibule Přidáno do
  • 1 jemně nakrájená asi šálku Přidáno do
  • 2 šálky rýže carnaroli arborio alebo japonské rýže na sushi Přidáno do
  • 1 šálek suchého bílého vína Přidáno do
  • 5 lžíce másla nakrájeného na kousky Přidáno do
  • 134 šálků jemně nastrouhaného parmezánu Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Ve středně velkém hrnci smíchejte 1 polévkovou lžíci soli a 10 šálků vody. Na mírném ohni přiveďte k varu.

2. Krok

Mezitím rozehřejte olej v 6qt. holandské troubě na střední teplotu. Cibuli se špetkou soli za častého míchání vařte, dokud cibule nezprůsvitní a nezačne měknout, 6-8 minut. Přidejte ½ šálku vody a za častého míchání vařte, dokud se voda neodpaří a cibule na oleji nezesklovatí a zcela nezměkne, asi 5 minut (přidání vody umožní cibuli vařit jemně a důkladně, aniž by získala barvu). Ochutnejte cibuli; pokud je ještě vůbec tvrdá, přidejte další kapku vody a pokračujte ve vaření, dokud nebude rozplývavě měkká.

3. Krok

Přidejte rýži a dobře promíchejte, aby se pokryla olejem. Za stálého míchání vařte, dokud zrnka rýže nejsou na okrajích průsvitná a při dopadu na stěny a dno hrnce nevydávají sklovitý klapavý zvuk, asi 5 minut. Obalení zrnek olejem před přidáním tekutiny pomáhá rýži vařit rovnoměrně, aby se zvenku nestala kašovitou dříve, než změkne střed. Přidejte víno a další špetku soli.

4. Krok

Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte, dokud se víno zcela neodpaří, asi 2 minuty.

5. Krok

Snižte teplotu na střední stupeň a poté přidávejte k rýži horkou osolenou vodu po ¾ šálku za stálého míchání, aby se tekutina před přidáním dalšího množství zcela vstřebala, dokud není rýže al dente a obklopená tekutou, nepříliš hustou krémovou suspenzí, 25-30 minut. Každý

6. Krok

Přídavek by měl trvat 2-3 minuty, než se vstřebá; pokud se vše vyvíjí rychleji, snižte teplotu na středně nízkou. Postupné vstřebávání a neustálé míchání jsou klíčem k tomu, aby se škroby z rizota uvolnily a vytvořily jeho charakteristickou krémovou konzistenci. Možná nebudete

7. Krok

Potřebovat všechnu horkou vodu, ale raději se přiklánějte k polévce než ke kaši. Výsledná konzistence by měla být spíše tekutá než pevná. Rýži začněte kontrolovat asi po 15 minutách; zrnka by měla být měkká, ale ne kašovitá, s mírně pevným středem, který po ochutnání nezanechává mezi zuby křídový nebo kousavý zbytek. Rýži nepřevařujte!

8. Krok

Odstavte hrnec z ohně, přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Postupně přidávejte 1¼ šálku parmezánu a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a tekutina obklopující rizoto nebude krémová, ale velmi tekutá. V případě potřeby přilijte další horkou osolenou vodu, abyste dosáhli správné konzistence. Ochutnejte a dochuťte solí.

9. Krok

Rozdělte rizoto do misek. Každou z nich posypte mletým pepřem. Podávejte se zbývající ½ šálku parmazánu vedle sebe.

Podobné recepty

Sushi rýže

Tento recept vám poskytne pokyny pro přípravu perfektní sushi rýže. Je to jednoduchý a rychlý způsob, jak si uvařit kvalitní sushi rýži doma.

Sushi - maki, pro začátečníky

Tyto typické japonské rolky plněné různými přísadami jsou oblíbeným a zdravým pokrmem.

Rizoto s černou čočkou a artyčokem

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodné a zdravé jídlo. Rizoto s černou čočkou je bohaté na bílkoviny a vlákninu, zatímco artyčoky jsou skvělým zdrojem antioxidantů.

Italské rizoto s zampiony

Rizoto z houby Lošák zprohýbaný

Recept na chutné hubové rizoto z houby Lošák zprohýbaný. Má silný protirakovinný účinek.

Krémové houbové rizoto

Vařím denně pro svou rodinu a krémové houbové rizoto s parmazánem je jedním z těch jídel, která nikdy nezklamou.

Italské rizoto

Toto je recept na oblíbené italské rizoto s houbami, které jsem během let přepracovala podle svých vlastních preferencí a zkušeností.

Krémové rizoto se zeleninou

Recept na dokonalé krémové rizoto, které si připravíte se zeleninou a parmazánem.

Podobné recepty

Sushi rýže

Tento recept vám poskytne pokyny pro přípravu perfektní sushi rýže. Je to jednoduchý a rychlý způsob, jak si uvařit kvalitní sushi rýži doma.

Sushi - maki, pro začátečníky

Tyto typické japonské rolky plněné různými přísadami jsou oblíbeným a zdravým pokrmem.

Rizoto s černou čočkou a artyčokem

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodné a zdravé jídlo. Rizoto s černou čočkou je bohaté na bílkoviny a vlákninu, zatímco artyčoky jsou skvělým zdrojem antioxidantů.

Italské rizoto s zampiony

Rizoto z houby Lošák zprohýbaný

Recept na chutné hubové rizoto z houby Lošák zprohýbaný. Má silný protirakovinný účinek.

Krémové houbové rizoto

Vařím denně pro svou rodinu a krémové houbové rizoto s parmazánem je jedním z těch jídel, která nikdy nezklamou.

Italské rizoto

Toto je recept na oblíbené italské rizoto s houbami, které jsem během let přepracovala podle svých vlastních preferencí a zkušeností.

Krémové rizoto se zeleninou

Recept na dokonalé krémové rizoto, které si připravíte se zeleninou a parmazánem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie