INZERCE

Zdroj: FB: Vaření,pečení-recepty

Námořnické maso

Námořnické maso je tradiční české jídlo, které se připravuje z vepřového masa, cibule a koření. Toto jídlo je ideální pro oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Maso a koření

  • 500 g vepřové maso Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 2 lžíce sladké mleté papriky Přidáno do
  • 4 kus celý pepr Přidáno do
  • 2 kus bobkový list Přidáno do
  • 12 lžíce sůl Přidáno do

Omáčka

  • 3 Lžíce olej Přidáno do
  • 2 Lžíce hladká mouka Přidáno do
  • 12 l voda Přidáno do

Podávání

  • rýža Přidáno do
  • vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Maso a cibule nakrájíme na malé kousky. Mírně osolíme a opepříme.

2. Krok

Na panvici rozehřejeme olej a na něm orestujeme maso a cibuli do zlatova.

3. Krok

Přidáme papriku, pepř a bobkový list. Pečeme dalších pár minut.

4. Krok

Mouku rozehřejeme na suché pánvi, přidáme vodu a vše dobře promícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme k masu.

5. Krok

Zakryjeme a necháme dusit na mírném ohni asi hodinu, až se maso rozpadne.

6. Krok

Podáváme s rýží a vařeným vejcem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty