INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/rZnkFd-wstGku0zvhsRH/5b827ca841077e6f05e45c798e8f90.png)
Lečo s uzeninou
Recept na lečo s uzeninou je tradiční maďarské jídlo oblíbené rovněž v České republice. Tato varianta s uzeninou je velmi chutná a hodí se jako hlavní jídlo jak na oběd, tak na večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 cibule
- 4 papriky
- 2 konzervy pelátů
- 1 uzenou klobásu
- 4 česneky
- sůl, pepř
- olivový olej
- červené chilli
- podle chuti
- 4 vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
2. Krok
Přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a orestujeme ji z obou stran.
3. Krok
Přidáme na malé kousky pokrájenou papriku a necháme zhruba 5 minut dusit.
4. Krok
Přidáme peláty, pokud je máme celé, rozdrtíme je na kousky. Přidáme chilli podle chuti, osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut pomalu dusit.
5. Krok
Ke konci vaření přidáme vejce, která necháme zatuhnout na povrchu leča. Lečo s uzeninou a vejci je také skvělou kombinací tohoto receptu.