INZERCE

Zdroj: Pexels

Laskonky

Pokud hledáte lahodnou pochoutku pro svou rodinu, už nehledejte! Laskonky, známé také jako makronky, jsou tradičním českým dezertem, který vám jistě zachutná.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 šálky hladké mouky Přidáno do
  • 2 šálky krystalový cukr Přidáno do
  • 1 lžičku prášku do pečiva Přidáno do
  • lžičky soli Přidáno do
  • 4 velké bílky Přidáno do
  • 2 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Jakmile shromáždíte všechny ingredience, je čas začít!

2. Krok

Začněte předehřátím trouby na 200 stupňů Celsia.

3. Krok

Ve středně velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl, dokud se vše dobře nespojí.

4. Krok

V samostatné míse ušlehejte bílky, dokud nebudou napěněné. Poté přidejte citronovou šťávu a pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Nakonec vmíchejte bílkovou směs do směsi suchých ingrediencí a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.

5. Krok

Pomocí naběračky na zmrzlinu nebo lžíce (podle toho, jak velké nebo malé laskonky chcete) nakapejte kopečky těsta na nevymaštěný plech. Plech vložte do trouby a pečte 10-15 minut nebo dokud není povrch lehce zlatavě hnědý. Nechte je zcela vychladnout, než je sejmete z plechu a podáváte.

6. Krok

Laskonky se dají po upečení vylepšit náplní a poté je slepit.

7. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Dršťky

118 recepty

Rýže

176 recepty

Vánoční

84 recepty

Mascarpone

132 recepty

Saláty

267 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty

Čočka

37 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty