INZERCE

Zdroj: Pixabay : olgakr

Lahodný džem z kiwi

Džem z kiwi je díky své jedinečné tropické chuti a jasně zelené barvě skutečným chuťovým zážitkem. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že tento recept je osvěžující změnou oproti běžným druhům džemů. Záře kiwi ve sklenici už rozzářila nejeden snídaňový stůl.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg kiwi Přidáno do
  • 500 g Želírovací cukr dva ku jedné Přidáno do
  • šťáva z jednoho citronu Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Příprava džemu z kiwi - nejprve kiwi oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Je důležité, abyste použili zralé, ale ne přezrálé kiwi, jinak by mohlo uvolnit příliš mnoho vody.

2. Krok

Kousky kiwi vložte do velké pánve a trochu je rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Tuto velikost můžete měnit podle toho, jak moc máte rádi džem. Já osobně si ráda nechávám několik větších kousků kvůli struktuře.

3. Krok

Nyní přidejte konzervační cukr a šťávu z jednoho citronu. Citron nejenže dodá džemu extra svěžest, ale také pomůže želírovat a zachová jasně zelenou barvu kiwi.

4. Krok

Směs přiveďte k varu a za stálého míchání ji nechte asi 4 minuty vařit. Dbejte na to, aby se nic nepřipalovalo. Původně zpěněná kaše nyní trochu zhoustne.

5. Krok

Horký džem z kiwi opatrně nalijte do sterilizovaných sklenic, ihned je uzavřete a na 5 minut otočte dnem vzhůru. Tím vytvoříte vakuový efekt a džem vám vydrží déle.

6. Krok

Udělejte si z této lahodné pomazánky vrchol snídaně nebo ji darujte jako originální dárek. Každý u vašeho kuchyňského stolu bude ohromen!

Podobné recepty

Vyrobte si vlastní jablečný a hruškový džem

V naší rodině jsme vždy přikládali velký význam domácímu džemu. Velmi zvláštní recept, který dělám každý rok na podzim, je jablečno-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v něm kvalita sladkokyselého ovoce. Nejraději používám jablka a hrušky z naší vlastní zahrady.

Recept na džem ze svařeného vína

Tento džem ze svařeného vína je recept, který dělám každý rok v předvánočním čase. Přináší kořeněnou, hřejivou chuť vánočního trhu přímo do vašeho rohlíku k snídani. Díky bohaté chuti skořice, hřebíčku a pomerančové kůry je to lahodný začátek dne a perfektní domácí dárek k Vánocům.

Domácí kdoulový džem

Každý rok v sezóně kdoulí se obzvlášť těším na přípravu domácího kdoulového džemu. Je to dlouholetý rodinný recept, který se předává po generace a který se znovu a znovu miluje. Chuť je intenzivní a připomíná zlaté podzimní dny.

Domácí mandarinkový džem

Vždycky jsem byla velkou fanynkou marmelády a udělala jsem několik pokusů s různými druhy ovoce. Ale mandarinková marmeláda opravdu vyniká. Má jasnou, citrusovou chuť, která vynikne v každém toastu, pečivu nebo jogurtu, do kterého ji přidáte. S tímto receptem byste si mohli vychutnat zimní svěžest i v nejchladnějším ročním období.

Kdoulové želé podle babiččina receptu

Ráda nabízím rodině a přátelům toto kdoulové želé podle babiččina receptu. Je voňavé, sladké a vždy mi připomene teplá a útulná odpoledne u babičky. Vždycky to chce trochu trpělivosti, ale výsledek pokaždé stojí za to!

Zdravá snídaně - vaření ovesné kaše

Ovesná kaše byla v naší rodině vždy oblíbená. Zvláště v chladných zimních měsících nebo když se cítíme trochu nemocní, je recept na tuto hřejivou a zdravou kaši to pravé - snadno se připravuje a pokaždé s námi dělá divy.

Speculoos krémová pomazánka

Následující recept na krém speculoos je ideální nejen na Vánoce, ale i na každý den, kdy máte chuť na sladkou a chutnou svačinku. Sama jsem tento recept připravila už nesčetněkrát a mohu říct, že je v mém svátečním pečení vždy oblíbený. Tato pomazánka se stala jednou z mých nejoblíbenějších a zaručuji vám, že si ji vaše rodina a přátelé zamilují stejně tak.

Recept na pečený jablečný džem

Tento recept jsem v průběhu let zdokonalila a považuji ho za vhodný zejména pro chladnější měsíce, kdy se běžně používají jablka a zimní koření. Kombinace pečených jablek a teplého koření vytváří džem, který připomíná pohodu domova. Kuchyně plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvém kousku chleba je prostě neodolatelný.

Podobné recepty

Vyrobte si vlastní jablečný a hruškový džem

V naší rodině jsme vždy přikládali velký význam domácímu džemu. Velmi zvláštní recept, který dělám každý rok na podzim, je jablečno-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v něm kvalita sladkokyselého ovoce. Nejraději používám jablka a hrušky z naší vlastní zahrady.

Recept na džem ze svařeného vína

Tento džem ze svařeného vína je recept, který dělám každý rok v předvánočním čase. Přináší kořeněnou, hřejivou chuť vánočního trhu přímo do vašeho rohlíku k snídani. Díky bohaté chuti skořice, hřebíčku a pomerančové kůry je to lahodný začátek dne a perfektní domácí dárek k Vánocům.

Domácí kdoulový džem

Každý rok v sezóně kdoulí se obzvlášť těším na přípravu domácího kdoulového džemu. Je to dlouholetý rodinný recept, který se předává po generace a který se znovu a znovu miluje. Chuť je intenzivní a připomíná zlaté podzimní dny.

Domácí mandarinkový džem

Vždycky jsem byla velkou fanynkou marmelády a udělala jsem několik pokusů s různými druhy ovoce. Ale mandarinková marmeláda opravdu vyniká. Má jasnou, citrusovou chuť, která vynikne v každém toastu, pečivu nebo jogurtu, do kterého ji přidáte. S tímto receptem byste si mohli vychutnat zimní svěžest i v nejchladnějším ročním období.

Kdoulové želé podle babiččina receptu

Ráda nabízím rodině a přátelům toto kdoulové želé podle babiččina receptu. Je voňavé, sladké a vždy mi připomene teplá a útulná odpoledne u babičky. Vždycky to chce trochu trpělivosti, ale výsledek pokaždé stojí za to!

Zdravá snídaně - vaření ovesné kaše

Ovesná kaše byla v naší rodině vždy oblíbená. Zvláště v chladných zimních měsících nebo když se cítíme trochu nemocní, je recept na tuto hřejivou a zdravou kaši to pravé - snadno se připravuje a pokaždé s námi dělá divy.

Speculoos krémová pomazánka

Následující recept na krém speculoos je ideální nejen na Vánoce, ale i na každý den, kdy máte chuť na sladkou a chutnou svačinku. Sama jsem tento recept připravila už nesčetněkrát a mohu říct, že je v mém svátečním pečení vždy oblíbený. Tato pomazánka se stala jednou z mých nejoblíbenějších a zaručuji vám, že si ji vaše rodina a přátelé zamilují stejně tak.

Recept na pečený jablečný džem

Tento recept jsem v průběhu let zdokonalila a považuji ho za vhodný zejména pro chladnější měsíce, kdy se běžně používají jablka a zimní koření. Kombinace pečených jablek a teplého koření vytváří džem, který připomíná pohodu domova. Kuchyně plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvém kousku chleba je prostě neodolatelný.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1148 recepty

Dezert

1603 recepty

Zapečené

386 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1826 recepty