INZERCE

Kremrole

Kremrole jsou oblíbeným cukrářským dezertem, který se skládá z křehkého těsta ve tvaru válce naplněného krémovou náplní.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 1 list křehkého těsta Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 3 žloutky Přidáno do
  • 2 Lžíce kukuřičného škrobu Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr Přidáno do
  • 250 ml šlehačky Přidáno do
  • Cukr moučka pro posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Zahřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.

2. Krok

Křehké těsto rozválejte na vále a nakrájejte ho na pruhy o šířce přibližně 2-3 cm.

3. Krok

Pruhy těsta zabalte kolem válečků na kremrole a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je asi 10-12 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křehké. Poté je nechte vychladnout.

4. Krok

V hrnci smíchejte mléko, cukr a vanilkový cukr a přiveďte k mírnému varu.

5. Krok

Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a kukuřičný škrob, dokud nedostanete hladkou pastu.

6. Krok

Pomalu přilijte horké mléko do mísy se žloutky a škrobem za stálého míchání.

7. Krok

Přelijte směs zpět do hrnce a znovu přiveďte k varu za stálého míchání. Vařte asi 1-2 minuty, nebo dokud směs nezhoustne.

8. Krok

Přeneste krém do misky a přikryjte jej potravinovou fólií, kterou přitlačíte přímo na povrch krému (tím zabráníte vytvoření škraloupu). Nechte ho zcela vychladnout.

9. Krok

Když je krém zcela vychladlý, do něj opatrně vmíchejte šlehačku.

10. Krok

Křehké kornoutky naplňte krémem a posypte je cukrem moučka.

11. Krok

Hotové kremrole můžete ihned podávat nebo je můžete dát do lednice a nechat je chladit před podáváním. Můžete je také ozdobit trochou čokolády nebo ovocem podle svého výběru. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Tradiční recept na Mille feuille

Mille-feuille, což ve francouzštině znamená "tisíc listů", je tradiční francouzský zákusek složený z vrstev listového těsta a krému. Tento zákusek je trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Následuje základní recept:

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Větrník na plech

Větrník je tradiční český dezert, který se skládá z křehkého listového těsta, vanilkového krému a karamelové polevy. Recept na větrníky je trochu náročnější, ale s trochou trpělivosti a pečlivosti se vám určitě povede.
anna01
anna01
Náhled receptu Cuketový perník - vynikající hrníčkový recept
Videorecept

Cuketový perník - vynikající hrníčkový recept

Vynikající cuketový perník, je to skvělá alternativa klasického perníku. S cuketou, kořením a medem je perník krásně chutný a měkký, zároveň však nízkokalorický.

Pravé americké cookies s čokoládou

Vynikající recept na pravé americké cookies s čokoládou. Plné sladké čokolády, uvnitř měkkoučké a přitom krásně křupavé!

Jablečný štrůdl, snadný a rychlý recept

Jablečný štrůdl je klasickým českým dezertem, který je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to.

Šlehačková bábovka, rychlá a nádherně vláčná

Šlehačková bábovka je česká klasika, ještě o trošku lepší než klasická hrníčková bábovka. S tímto receptem budete mít bábovku krásně nadýchanou a jemnou.

Vláčný jablečný perník

Vláčný jablečný perník je skvělý pokrm pro všechny milovníky sladkých dobrot. Jeho měkká a voňavá textura se skvěle hodí ke kávě nebo čaji. Jablečný perník je typický pro západní Evropu.

Podobné recepty

Tradiční recept na Mille feuille

Mille-feuille, což ve francouzštině znamená "tisíc listů", je tradiční francouzský zákusek složený z vrstev listového těsta a krému. Tento zákusek je trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Následuje základní recept:

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Větrník na plech

Větrník je tradiční český dezert, který se skládá z křehkého listového těsta, vanilkového krému a karamelové polevy. Recept na větrníky je trochu náročnější, ale s trochou trpělivosti a pečlivosti se vám určitě povede.
anna01
anna01
Náhled receptu Cuketový perník - vynikající hrníčkový recept
Videorecept

Cuketový perník - vynikající hrníčkový recept

Vynikající cuketový perník, je to skvělá alternativa klasického perníku. S cuketou, kořením a medem je perník krásně chutný a měkký, zároveň však nízkokalorický.

Pravé americké cookies s čokoládou

Vynikající recept na pravé americké cookies s čokoládou. Plné sladké čokolády, uvnitř měkkoučké a přitom krásně křupavé!

Jablečný štrůdl, snadný a rychlý recept

Jablečný štrůdl je klasickým českým dezertem, který je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to.

Šlehačková bábovka, rychlá a nádherně vláčná

Šlehačková bábovka je česká klasika, ještě o trošku lepší než klasická hrníčková bábovka. S tímto receptem budete mít bábovku krásně nadýchanou a jemnou.

Vláčný jablečný perník

Vláčný jablečný perník je skvělý pokrm pro všechny milovníky sladkých dobrot. Jeho měkká a voňavá textura se skvěle hodí ke kávě nebo čaji. Jablečný perník je typický pro západní Evropu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty