INZERCE

Kremrole

Kremrole jsou oblíbeným cukrářským dezertem, který se skládá z křehkého těsta ve tvaru válce naplněného krémovou náplní.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 1 list křehkého těsta Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 3 žloutky Přidáno do
  • 2 Lžíce kukuřičného škrobu Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr Přidáno do
  • 250 ml šlehačky Přidáno do
  • Cukr moučka pro posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Zahřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.

2. Krok

Křehké těsto rozválejte na vále a nakrájejte ho na pruhy o šířce přibližně 2-3 cm.

3. Krok

Pruhy těsta zabalte kolem válečků na kremrole a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je asi 10-12 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křehké. Poté je nechte vychladnout.

4. Krok

V hrnci smíchejte mléko, cukr a vanilkový cukr a přiveďte k mírnému varu.

5. Krok

Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a kukuřičný škrob, dokud nedostanete hladkou pastu.

6. Krok

Pomalu přilijte horké mléko do mísy se žloutky a škrobem za stálého míchání.

7. Krok

Přelijte směs zpět do hrnce a znovu přiveďte k varu za stálého míchání. Vařte asi 1-2 minuty, nebo dokud směs nezhoustne.

8. Krok

Přeneste krém do misky a přikryjte jej potravinovou fólií, kterou přitlačíte přímo na povrch krému (tím zabráníte vytvoření škraloupu). Nechte ho zcela vychladnout.

9. Krok

Když je krém zcela vychladlý, do něj opatrně vmíchejte šlehačku.

10. Krok

Křehké kornoutky naplňte krémem a posypte je cukrem moučka.

11. Krok

Hotové kremrole můžete ihned podávat nebo je můžete dát do lednice a nechat je chladit před podáváním. Můžete je také ozdobit trochou čokolády nebo ovocem podle svého výběru. Dobrou chuť!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1634 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

508 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1873 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty