INZERCE

Zdroj: Pixabay

Konečný Yummy maďarská čerstvá houbová polévka

Tento recept na maďarskou houbovou polévku je kouzelnou směsí čerstvých hub, kyselé smetany a špetky kouřové papriky. Vzpomínám na zvláštní příležitosti, při kterých se tato hřejivá polévka podává, a slastně si vychutnávám její bohatou a krémovou chuť. Inspirován tradiční maďarskou kuchyní jsem tento recept vařil mnohokrát a vylepšil ho svým osobním přístupem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 šálky čerstvých hub nakrájených na plátky Přidáno do
  • 2 šálky Cibule nakrájené nadrobno Přidáno do
  • 2 pl masla Přidáno do
  • 212 šálky zeleninového vývaru Přidáno do
  • 2 lžíce sušeného kopru Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Maďarské papriky Přidáno do
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • 2 šálky mléka Přidáno do
  • 3 pl univerzální mouky Přidáno do
  • 1 čajová lžička Soli Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • 2 lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 14 šálek čerstvé petrželky, jemně nasekané Přidáno do
  • 12 šálek zakysané smetany Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Začněte rozpouštěním másla ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte houby a cibuli a restujte, dokud cibule nezměkne. To by mělo trvat asi 5-7 minut. Nezapomeňte průběžně míchat, abyste udrželi rovnoměrné vaření a zabránili příliš rychlému zhnědnutí.

2. Krok

Další část je mým osobním tajemstvím - přidáním zeleninového vývaru, kopru, sójové omáčky a papriky do hrnce se houby zpočátku intenzivně ochutí. Ingredience dobře promíchejte, pak snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte a nechte asi 15 minut vařit. Nedoporučuji tento proces uspěchat, protože pomalé vaření lépe integruje chutě.

3. Krok

V odděleném menším hrnci zahřejte mléko, dokud se nezačne vařit, ale nezačne se vařit. Postupně do něj zašlehejte mouku, dokud se hladce nespojí. Tuto směs nechte na mírném ohni za stálého míchání asi 8 minut zhoustnout.

4. Krok

Jakmile směs mléka a mouky zhoustne, vmíchejte ji do vroucího vývaru. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle svých preferencí a nechte polévku ještě 15 minut vařit. Nezapomeňte občas zamíchat, aby se suroviny nepřichytily ke dnu.

5. Krok

Nakonec těsně před podáváním vmíchejte citronovou šťávu, jemně nasekanou petrželku a zakysanou smetanu. Citronová šťáva a petržel dodají bohatému krémovému základu svěží kontrast.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

507 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Rýže

153 recepty

Mascarpone

100 recepty