INZERCE

Koláč Kiš

Kiš je oblíbený francouzský pokrm, který se skládá z otevřeného koláče naplněného směsí vajec, mléka nebo smetany a různých přísad, jako je sýr, maso, zelenina nebo mořské plody. Dnes vám představím recept na klasický kiš Lorraine, který obsahuje slaninu

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 g másla Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do
  • 4 lžic ledové vody Přidáno do
  • 200 g slaniny nebo anglické slaniny Přidáno do
  • 200 g tvrdého sýra např Gruyère nebo ementál Přidáno do
  • 4 velká vejce Přidáno do
  • 200 ml smetany Přidáno do
  • 200 ml plného mléka Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
  • Špetka muškátového oříšku Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte máslo a rychle ho zapracujte do mouky. Přidejte ledovou vodu a zpracujte těsto, dokud nezačne držet pohromadě. Těsto zabalte do alobalu a dejte ho na hodinu do lednice.

2. Krok

Mezitím předehřejte troubu na 180°C.

3. Krok

Slaninu nakrájejte na malé kousky a opečte na pánvi, dokud nebude křupavá.

4. Krok

V misce smíchejte vejce, smetanu, mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek.

INZERCE
5. Krok

Těsto vyndejte z lednice a vyválejte na pomoučněném povrchu do tvaru kruhu, který se vejde do vaší formy na quiche nebo koláče. Těsto položte do formy a upravte okraje.

6. Krok

Na těsto rozložte opečenou slaninu a nastrouhaný sýr. Poté přelijte směsí vajec a mléka.

7. Krok

Pečte v předehřáté troubě asi 30-40 minut, nebo dokud není náplň pevná a zlatavá.

8. Krok

Nechte kiš chvíli odpočívat před podáváním.

INZERCE
9. Krok

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Kuchticka

Koláč Kiš

Kiš je oblíbený francouzský pokrm, který se skládá z otevřeného koláče naplněného směsí vajec, mléka nebo smetany a různých přísad, jako je sýr, maso, zelenina nebo mořské plody. Dnes vám představím recept na klasický kiš Lorraine, který obsahuje slaninu

60
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte máslo a rychle ho zapracujte do mouky. Přidejte ledovou vodu a zpracujte těsto, dokud nezačne držet pohromadě. Těsto zabalte do alobalu a dejte ho na hodinu do lednice.

2. Krok

Mezitím předehřejte troubu na 180°C.

3. Krok

Slaninu nakrájejte na malé kousky a opečte na pánvi, dokud nebude křupavá.

4. Krok

V misce smíchejte vejce, smetanu, mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek.

5. Krok

Těsto vyndejte z lednice a vyválejte na pomoučněném povrchu do tvaru kruhu, který se vejde do vaší formy na quiche nebo koláče. Těsto položte do formy a upravte okraje.

6. Krok

Na těsto rozložte opečenou slaninu a nastrouhaný sýr. Poté přelijte směsí vajec a mléka.

7. Krok

Pečte v předehřáté troubě asi 30-40 minut, nebo dokud není náplň pevná a zlatavá.

8. Krok

Nechte kiš chvíli odpočívat před podáváním.

9. Krok

Dobrou chuť!

Ingredience
200 g
hladké mouky
100 g
másla
1
špetka soli
4 lžic
ledové vody
200 g
slaniny nebo anglické slaniny
200 g
tvrdého sýra např Gruyère nebo ementál
4
velká vejce
200 ml
smetany
200 ml
plného mléka
a
sůl pepř podle chuti
Špetka muškátového oříšku