INZERCE

Zdroj: Canva

Klasické langoše

Langoš je stánková klasika, kterou si jistě každý kupoval na koupališti či v jiném stánku a velice si na něm pochutnal. Dnes vás takový jednoduchý langoš naučíme připravit!

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 12 lžičky cukru Přidáno do
  • 12 lžičky čerstvého droždí Přidáno do
  • 125 ml teplého mléka Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
  • a sůl pepř na dochucení Přidáno do
  • hrubá sůl na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku, 1/2 lžičky soli, cukr a droždí.

2. Krok

Přidejte teplé mléko, vejce a olej a vypracujte hladké těsto.

3. Krok

Těsto nechte v teple asi 30 minut kynout.

4. Krok

Těsto rozdělte na malé kuličky a každou z nich rozválejte na plát tak, aby byl asi 1 cm tenký.

5. Krok

Na plech položte rozválené těsto a nechte jej chvíli odpočinout.

6. Krok

Roztavte tuk v hluboké pánvi a smažte langoše dozlatova.

7. Krok

Hotové langoše osolte, opepřete a posypte hrubou solí.

8. Krok

Podávejte horké s kečupem nebo tatarkou.

9. Krok

Langoše jsou skvělým pokrmem na svačinu nebo jako lehký oběd. Jejich lahodná chuť a křupavá kůrka je staví na špici mezi oblíbenými pokrmy. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a udělejte si radost svým chuťovým pohárkům!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1634 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

508 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1873 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty