INZERCE

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí je tradiční pokrm v české a slovenské kuchyni. Je to chutná a zdravá příloha, která se hodí k mnoha druhům masa, zejména ke klobásám nebo uzeninám

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 hlava střední kedlubny Přidáno do
  • 1 střední cibule Přidáno do
  • nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 2 dopisy bobkové Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • prolisované Přidáno do
  • 2 Lžíce octa Přidáno do
  • 1 Lžíce cukru Přidáno do
  • 250 ml vývaru nebo vody Přidáno do
  • sůl čerstvě mletý černý pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Kedlubnu nakrájejte na tenké proužky. Odstraňte tvrdé stonky.

2. Krok

V hrnci na středně vysokém ohni zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud není měkká a sklovatá.

3. Krok

Přidejte kmín a bobkové listy a smažte asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.

4. Krok

Přidejte prolisovaný česnek a smažte dalších 30 sekund, dokud nezačne vonět.

5. Krok

Přidejte nakrájenou kedlubnu a zamíchejte. Přidejte ocet, cukr, vývar nebo vodu a zamíchejte.

6. Krok

Přikryjte hrnec poklicí a nechte zelí vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud nebude měkké a sladké.

7. Krok

Odstavte z ohně a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

8. Krok

Nejlepší kedlubnové zelí podávejte jako přílohu k masu, nejlépe ke klobásám nebo uzeninám.

Podobné recepty

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Domácí cuketová omáčka se sýrem

Tato omáčka je skvělým způsobem, jak zužitkovat cuketu. Je bohatá na proteiny díky sýru a exkluzivní v chuti. Hodí se jako doplněk k těstovinám, rýži, ale i pečivu.

Olivy v oleji

Toto je jednoduchý tradiční recept na nakládání oliv. Je to chutná a zdravá svačinka, kterou si můžete vychutnat kdykoli během roku. Není těžké naložit si olivy sám jako ve středomořských zemích.

Jemný domácí hummus z cizrny

Pokud hledáte zdravou a chutnou přílohu, kterou můžete připravit snadno a rychle doma, pak je tento recept na hummus z cizrny pro vás ideální volbou. Je plný bohatých chutí a je to skvělá alternativa k běžným pomazánkám.

Pečené brambory ve slupce

Pečené brambory ve slupce jsou výbornou a jednoduchou přílohou nebo samostatným jídlem, které můžete připravit s minimem práce.

Lahodná smetanová žampionová omáčka

Tato omáčka je jednoduchá na přípravu a plná šťavnatých žampionů v krémové smetanové omáčce.

Zelené fazolky na slanince

Recept na zelený fazole se slaninou, který se hodí jako příloha k masu.

Podobné recepty

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Domácí cuketová omáčka se sýrem

Tato omáčka je skvělým způsobem, jak zužitkovat cuketu. Je bohatá na proteiny díky sýru a exkluzivní v chuti. Hodí se jako doplněk k těstovinám, rýži, ale i pečivu.

Olivy v oleji

Toto je jednoduchý tradiční recept na nakládání oliv. Je to chutná a zdravá svačinka, kterou si můžete vychutnat kdykoli během roku. Není těžké naložit si olivy sám jako ve středomořských zemích.

Jemný domácí hummus z cizrny

Pokud hledáte zdravou a chutnou přílohu, kterou můžete připravit snadno a rychle doma, pak je tento recept na hummus z cizrny pro vás ideální volbou. Je plný bohatých chutí a je to skvělá alternativa k běžným pomazánkám.

Pečené brambory ve slupce

Pečené brambory ve slupce jsou výbornou a jednoduchou přílohou nebo samostatným jídlem, které můžete připravit s minimem práce.

Lahodná smetanová žampionová omáčka

Tato omáčka je jednoduchá na přípravu a plná šťavnatých žampionů v krémové smetanové omáčce.

Zelené fazolky na slanince

Recept na zelený fazole se slaninou, který se hodí jako příloha k masu.

Reels

Nové