INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=Yuk6Afwc79E

Karlovarský knedlík

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 1 velké vejce Přidáno do
  • oddělené větší nebo více vajec Přidáno do
  • 312 je pokud hrnek vysoký palce nebo cm Přidáno do
  • 1 hrnek mléka Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 1 hrnek hrubé mouky tj hrubá mouka NEBO hrnku mouky Wondra a hrnku nebělené univerzální mouky Přidáno do
  • hrnku velmi malých kostiček starého chleba s kůrkou nebo bez kůrky Použijte jakoukoli bílou bagetu Přidáno do
  • křupavou italskou Přidáno do
  • rohlík bez semínek nebo jakýkoli křupavý typ obyčejného chleba Přidáno do
  • hrnky ale NE zakysané těsto nebo jiný ochucený chléb Češi obvykle používají speciální rohlíky zvané housky Máslo nebo obyčejný sprej na vaření na Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Naplňte velký hrnec (s pokličkou) takovým množstvím vody, aby nedosahovalo více než do ¾ stěn hrnků (obvykle jsou pro tento recept potřeba 3 hrnky). Začněte vodu ohřívat tak, aby se v době přípravy těsta již vařila.

2. Krok

Oddělte vejce, žloutek dejte do středně velké misky a bílek do menší misky, dejte stranou. Vyšlehejte žloutek, poté zašlehejte mléko a sůl. Jeden z hrnků naplňte až po vrch příslušnou moukou (moukami). Tu zašlehejte do směsi mléka a žloutků.

3. Krok

Přísady na knedlíky Příprava knedlíků 2

4. Krok

Bílky šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Vyšlehaný bílek opatrně vmíchejte do těsta.

5. Krok

Do těsta opatrně vmíchejte ¾ hrnku plného připravených kostiček starého malého chleba nebo rohlíku.

6. Krok

Hrnečky vytřete a vnitřek buď vymažte máslem, nebo zcela postříkejte obyčejným sprejem na vaření. Jemně a rovnoměrně lžící vlijte do hrnků připravené těsto na knedlíky. Těsto by nemělo sahat více než do ¾ hrnků.

7. Krok

Opatrně spusťte všechny naplněné hrnky do hrnce s vroucí vodou. Pevně je přikryjte a poté vařte při poměrně vysoké teplotě (středně vysoké) po dobu 25 minut. V polovině této doby doporučuji dát vařit konvici s vodou. Přibližně po prvních 15 minutách vaření rychle zkontrolujte hladinu vody v okolí hrnků. V případě potřeby opatrně přidejte do hrnce trochu vroucí vody z konvice, abyste nahradili vodu, která se vyvařila. Dbejte na to, abyste vodu do hrnků nevylili.

8. Krok

Knedlíky právě vložené do hrnce Knedlíky v hrnci v páře

9. Krok

Po 25 minutách vaření zkontrolujte propečenost knedlíku pomocí párátka. Mělo by vyjít čisté. Pokud tomu tak není, obnovte hrnec a vařte ještě chvíli a poté znovu zkontrolujte.

10. Krok

Když jsou knedlíky hotové, měly by se viditelně mírně zvednout. Vypněte oheň a pak hrnky opatrně vyjměte na velké prkénko. Mohou zůstat v hrncích, aby zůstaly teplé, pokud zbytek jídla není hotový. Když jsou knedlíky připravené k podávání, vyjměte je z hrnků a tenkým nožem je uvolněte ze stěn hrnků, pokud se přilepí. Vyklopte je na prkénko a poté je nakrájejte na plátky ve tvaru "hokejového puku", obvykle asi 5 plátků na jeden knedlík (knedlík). Někteří používají ke krájení silnou nit, ale funguje i velmi tenký ostrý nůž. Podáváme jako přílohu k příslušnému hlavnímu chodu. Já obvykle jím jen 3 plátky (knedlíky), ale standardem jsou 4. Podává se pro 4-6 osob. Recept lze snadno zdvojnásobit použitím 6 hrnků.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Dršťky

118 recepty

Rýže

176 recepty

Vánoční

84 recepty

Mascarpone

132 recepty

Saláty

267 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty

Čočka

37 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty