INZERCE

Zdroj: Canva

Kachna

Kachna je klasický pokrm, na kterém si může pochutnat každý. Je šťavnatá, chutná a velmi sytá. Navíc je její příprava překvapivě snadná. K přípravě tohoto lahodného pokrmu potřebujete jen několik základních surovin a trochu času.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 polévkovou lžíci soli Přidáno do
  • 2 Lžíce polévkové čerstvě mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 Lžíce nasekaného česneku Přidáno do
  • lžičky mletého koriandru Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • kachna Přidáno do
  • 1 velká cibule nakrájená Přidáno do
  • šálku bílého vína Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 1 lžička sušených tymiánových lístků Přidáno do
  • sůl pepř dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Kachnu nakrájejte na kousky.

2. Krok

První krok při přípravě pečené kachny spočívá v marinování. V malé misce smíchejte sůl, pepř, česnek, koriandr a olivový olej, dokud se rovnoměrně nepromísí.

3. Krok

Marinádou potřete kachnu zvenku i zevnitř. Kachnu vložte do pekáče a před pečením ji nechte alespoň hodinu odležet.

4. Krok

Předehřejte troubu na 190 °C.

5. Krok

V samostatné míse smíchejte cibuli, česnek, bílé víno, máslo a lístky tymiánu, dokud se rovnoměrně nepromíchají. Tuto směs rozetřete na dno zapékací misky kolem kachny. Vložte do trouby a pečte 1 hodinu a 15 minut nebo dokud není kachna na povrchu zlatohnědá.

6. Krok

Upečení kachny zkontrolujte vnitřním teploměrem.

7. Krok

Po upečení vyjměte maso z trouby a nechte ho 10 minut odpočívat, než ho budete podávat s oblíbenými přílohami, jako je bramborová kaše nebo pečená zelenina!

8. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Saláty

267 recepty

Dršťky

118 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Oběd

2815 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty