INZERCE

Jednoduchá marináda na žebra

Marinování žebírek je skvělý způsob, jak jim dodat bohatou a komplexní chuť. Tento nejlepší recept na marinádu pro žebra je rychlý na přípravu a používá běžné suroviny, které možná už máte doma.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 125 ml sojové omáčky Přidáno do
  • 125 ml medu Přidáno do
  • 2 Lžíce hořčice ideálně Dijonské Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • prolisované Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 citronu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte všechny suroviny a dobře promíchejte, dokud se med plně nerozpustí a všechny ingredience se nespojí.

2. Krok

Žebra ponořte do marinády a ujistěte se, že jsou plně pokrytá.

3. Krok

Pokryjte misku a nechte žebra marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc, aby mohla marináda proniknout do masa a dodat mu chuť.

4. Krok

Před grilováním nebo pečením žebra z marinády vyjměte a nechte přebytečnou marinádu stékat zpět do mísy.

5. Krok

Žebra můžete nyní grilovat nebo péct podle svého oblíbeného postupu.

Podobné recepty

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.

Medová marináda Pohlreich

Sladkokyselá marináda Pohlreich je parádní k jídlům z grilu, od vepřových kotlet až po kuřecí prsa. Po této marinádě získá jídlo výraznou chuť a krásnou barvu.

Domácí bbq omáčka

Ten, kdo miluje omáčky a dipy a nebojí se výzev, tenhle recept je něco pro vás! BBQ omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky k masu a ke grilování. Jak se tato oblíbená omáčka připravuje? Více se dozvíte v receptu!

Marináda na maso na grilu

Tato marináda je ideální pro jakékoli maso, které máte v plánu grilovat.

Marináda na steak

Marináda na hovězí steak je směs ingrediencí, která se používá k dochucení a změkčení masa před grilováním nebo pečením. Obvykle obsahuje kombinaci oleje, kyseliny (jako citronová šťáva nebo ocet), bylin, koření a případně dalších přísad, které přidávají na chuti a šťavnatosti masa.

Marináda na vepřovou kýtu

Recept připravuje kýtu k pečení a přidává chutnou marinádu, která vytvoří jedinečnou chuť a křupavou kůrčičku. Marináda je založena na česneku, hořčici a bylinkách, které proniknou do masa a dodají mu neodolatelnou chuť.

Marináda na grilování

Marináda na grilované maso je jednoduchý a rychlý způsob, jak přidat masu chuť a šťavnatost. Tato marináda je vhodná pro všechny typy masa.

Podobné recepty

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.

Medová marináda Pohlreich

Sladkokyselá marináda Pohlreich je parádní k jídlům z grilu, od vepřových kotlet až po kuřecí prsa. Po této marinádě získá jídlo výraznou chuť a krásnou barvu.

Domácí bbq omáčka

Ten, kdo miluje omáčky a dipy a nebojí se výzev, tenhle recept je něco pro vás! BBQ omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky k masu a ke grilování. Jak se tato oblíbená omáčka připravuje? Více se dozvíte v receptu!

Marináda na maso na grilu

Tato marináda je ideální pro jakékoli maso, které máte v plánu grilovat.

Marináda na steak

Marináda na hovězí steak je směs ingrediencí, která se používá k dochucení a změkčení masa před grilováním nebo pečením. Obvykle obsahuje kombinaci oleje, kyseliny (jako citronová šťáva nebo ocet), bylin, koření a případně dalších přísad, které přidávají na chuti a šťavnatosti masa.

Marináda na vepřovou kýtu

Recept připravuje kýtu k pečení a přidává chutnou marinádu, která vytvoří jedinečnou chuť a křupavou kůrčičku. Marináda je založena na česneku, hořčici a bylinkách, které proniknou do masa a dodají mu neodolatelnou chuť.

Marináda na grilování

Marináda na grilované maso je jednoduchý a rychlý způsob, jak přidat masu chuť a šťavnatost. Tato marináda je vhodná pro všechny typy masa.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1155 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1606 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1834 recepty