INZERCE

Zdroj: minadezhda from Getty Images

Játra v omáčce

Tato játra připravuji už léta a patří k mým nejoblíbenějším pokrmům pro rychlou a chutnou večeři. Elegantní a aromatická hořčičná omáčka dokonale zvýrazní chuť jater a zkušenosti mě naučily, jak je správně připravit, aby byla křehká a šťavnatá.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vepřová játra Přidáno do
  • 2 ks Cibule Přidáno do
  • 2 lžíce Máslo Přidáno do
  • 1 hrnek Vývar Přidáno do
  • 200 ml Krém Přidáno do
  • 2 lžíce Hořčice Přidáno do
  • Sůl, pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 lžíce mouky Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Na samém začátku játra očistím od šlach, blan a cév, což je klíčový krok k tomu, aby zůstala měkká a hořká. Poté je nakrájím na nepříliš silné plátky.

2. Krok

Do mísy nasypu mouku, přidám sůl a pepř a promíchám. V této směsi obalím každý plátek jater. Zjistil jsem, že díky tomu jsou játra křupavější.

3. Krok

Cibuli nakrájím na plátky a osmažím na másle na pánvi dozlatova.

4. Krok

Na pánev jsem přidala plátky jater a smažila je z obou stran asi 3 minuty.

5. Krok

Poté přiliji vývar a přidám hořčici. Vše promíchám, podle chuti osolím a opepřím a pak asi 15 minut povařím.

6. Krok

Nakonec přidám smetanu a vařím ještě asi 5 minut. Během této doby by měla omáčka zhoustnout.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

507 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Rýže

153 recepty

Mascarpone

100 recepty